Flatbread eli helppo pannuleipä
Julkaistu
Flatbread eli pannuleipä valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.
Ainekset
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2,5-3 dl vettä
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita/öljyä
Valmistusohje
Flatbreadit eli pannuleivät valmistuvat näin:
- Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää suurin osa vedestä. Lisää sitten vettä pikkuhiljaa, kunnes taikinan koostumus muistuttaa tarttuvaa pizzataikinaa. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
- Jätä taikina öljyttyyn kulhoon tekeytymään 30-60 minuutiksi,
- Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile kaulimella tortillalättyjen tapaisiksi jauhotetulla alustalla.
- Paista pannuleivät kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes leipien pintaan muodostuu ruskeita täpliä.
- Nauti heti tai pakasta osa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi