Flatbread eli helppo pannuleipä

Flatbread pannuleipä
Shutterstock

Flatbread eli pannuleipä valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5-3 dl vettä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita/öljyä

Valmistusohje

Flatbreadit eli pannuleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää suurin osa vedestä. Lisää sitten vettä pikkuhiljaa, kunnes taikinan koostumus muistuttaa tarttuvaa pizzataikinaa. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
  2. Jätä taikina öljyttyyn kulhoon tekeytymään 30-60 minuutiksi, 
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile kaulimella tortillalättyjen tapaisiksi jauhotetulla alustalla.
  4. Paista pannuleivät kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes leipien pintaan muodostuu ruskeita täpliä. 
  5. Nauti heti tai pakasta osa!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja