Flatbread eli helppo pannuleipä

Flatbread pannuleipä
Shutterstock

Flatbread eli pannuleipä valmistuu helposti vain muutamasta raaka-aineesta.

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5-3 dl vettä
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita/öljyä

Valmistusohje

Flatbreadit eli pannuleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää suurin osa vedestä. Lisää sitten vettä pikkuhiljaa, kunnes taikinan koostumus muistuttaa tarttuvaa pizzataikinaa. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
  2. Jätä taikina öljyttyyn kulhoon tekeytymään 30-60 minuutiksi, 
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile kaulimella tortillalättyjen tapaisiksi jauhotetulla alustalla.
  4. Paista pannuleivät kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes leipien pintaan muodostuu ruskeita täpliä. 
  5. Nauti heti tai pakasta osa!


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.