Huippukokki näyttää, miten tehdään maailman parasta pastaa – yhtä olennaista vaihetta ei saa unohtaa: "Todella tärkeää"
Cacio e pepe -pastaresepti on yksi internetin haetuimmista pastaherkuista. Tämän klassikkopasta valmistaminen on superhelppoa ja maku kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.
Italialainen huippukokki Riccardo Camanini näyttää Fine Dining Lovers -ruokasivuston videolla, miten maailman parhaaksikin ylistetty cacio e pepe -pasta valmistuu helposti.
Cacio e pepe on roomalainen klassikko, jonka nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria – siis niitä aineksia, jotka tekevät tästä pastasta täydellisen. Cacio e oepe -pastaan kuuluu tärkeänä osana Pecorino Romano -juusto, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Se on maultaan hieman voimakkaampaa kuin italialainen parmesaanijuusto.
Camaninin mukaan täydelliseen pastaan tarvitaan laadukasta ja rasvaista pecorinojuustoa sekä hyvää pippuria. Pastalajikkeena Camanini käyttää perinteiseen tapaan rigatonia.
– Entä kuinka paljon suolaa laitetaan keitinveteen? Maistan sitä itse. Veden pitää olla kuin suolaista merivettä.
Kun pasta laitetaan kiehumaan, sen kypsymistä tulee tarkkailla. Välillä Camanini sekoittaa pastaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Veden pinnalle muodostu valkoista vaahtoa, joka on pastan tärkkelystä. Camaninin mukaan pastan tulee olla tärkkelyspitoista.
– Kun rigatonin sisäpinnalla näkyy valkoinen rinkula, pasta on lähes valmista. Tämä pasta on vielä al dente -kypsyistä, Camanini demonstroi.
Tärkein osuus pastan valmistuksessa on vuorossa seuraavaksi:
– Todella tärkeää on säästää keitinvesi, Camanini painottaa.
Kun keitinvesi on otettu talteen erilliseen kulhoon, pastan joukkoon laitetaan pecorinoraastetta ja pippuria. Tämän jälkeen tärkkelyspitoista keitinvettä lisätään pikku hiljaa pastaan nopeasti samalla sekoittaen. Kun täydellinen koostumus pastalle on saavutettu, cacio e pepe annostellaan lautasele ja pinnalle raastetaan vielä lisää pecorinoa.
Voit myös testata Martha Stewartin cacio e pepe -reseptiä: Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan