Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki näyttää, miten tehdään maailman parasta pastaa – yhtä olennaista vaihetta ei saa unohtaa: "Todella tärkeää"

Riccardo Camanini suosittelee käyttämään cacio e pepe -pastaan rigatoni-pastalajiketta.
Riccardo Camanini suosittelee käyttämään cacio e pepe -pastaan rigatoni-pastalajiketta. Shutterstock
Julkaistu 29.01.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Cacio e pepe -pastaresepti on yksi internetin haetuimmista pastaherkuista. Tämän klassikkopasta valmistaminen on superhelppoa ja maku kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.

Italialainen huippukokki Riccardo Camanini näyttää Fine Dining Lovers -ruokasivuston videolla, miten maailman parhaaksikin ylistetty cacio e pepe -pasta valmistuu helposti. 

Cacio e pepe on roomalainen klassikko, jonka nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria – siis niitä aineksia, jotka tekevät tästä pastasta täydellisen. Cacio e oepe -pastaan kuuluu tärkeänä osana Pecorino Romano -juusto, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Se on maultaan hieman voimakkaampaa kuin italialainen parmesaanijuusto.

Camaninin mukaan täydelliseen pastaan tarvitaan laadukasta ja rasvaista pecorinojuustoa sekä hyvää pippuria. Pastalajikkeena Camanini käyttää perinteiseen tapaan rigatonia. 

– Entä kuinka paljon suolaa laitetaan keitinveteen? Maistan sitä itse. Veden pitää olla kuin suolaista merivettä. 

Kun pasta laitetaan kiehumaan, sen kypsymistä tulee tarkkailla. Välillä Camanini sekoittaa pastaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Veden pinnalle muodostu valkoista vaahtoa, joka on pastan tärkkelystä. Camaninin mukaan pastan tulee olla tärkkelyspitoista. 

– Kun rigatonin sisäpinnalla näkyy valkoinen rinkula, pasta on lähes valmista. Tämä pasta on vielä al dente -kypsyistä, Camanini demonstroi.

Tärkein osuus pastan valmistuksessa on vuorossa seuraavaksi:

– Todella tärkeää on säästää keitinvesi, Camanini painottaa.

Kun keitinvesi on otettu talteen erilliseen kulhoon, pastan joukkoon laitetaan pecorinoraastetta ja pippuria. Tämän jälkeen tärkkelyspitoista keitinvettä lisätään pikku hiljaa pastaan nopeasti samalla sekoittaen.  Kun täydellinen koostumus pastalle on saavutettu, cacio e pepe annostellaan lautasele ja pinnalle raastetaan vielä lisää pecorinoa. 

Voit myös testata Martha Stewartin cacio e pepe -reseptiä: Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista"

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Mikä on pasta carbonaran oikea valmistustapa? Monen käyttämä ainesosa onkin "pyhäinhäväistys"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Suurin osa mokaa tämän klassikkoruoan kanssa – italialaiskokki: Näin teet täydellistä pasta carbonaraaTOP 3 -pastasäännöt: Ethän katkaise spagettia kahtia ennen kypsennystä?
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • to14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla