Cacio e pepe -pastaresepti on yksi internetin haetuimmista pastaherkuista. Tämän klassikkopasta valmistaminen on superhelppoa ja maku kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.
Italialainen huippukokki Riccardo Camanini näyttää Fine Dining Lovers -ruokasivuston videolla, miten maailman parhaaksikin ylistetty cacio e pepe -pasta valmistuu helposti.
Cacio e pepe on roomalainen klassikko, jonka nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria – siis niitä aineksia, jotka tekevät tästä pastasta täydellisen. Cacio e oepe -pastaan kuuluu tärkeänä osana Pecorino Romano -juusto, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Se on maultaan hieman voimakkaampaa kuin italialainen parmesaanijuusto.
Camaninin mukaan täydelliseen pastaan tarvitaan laadukasta ja rasvaista pecorinojuustoa sekä hyvää pippuria. Pastalajikkeena Camanini käyttää perinteiseen tapaan rigatonia.
– Entä kuinka paljon suolaa laitetaan keitinveteen? Maistan sitä itse. Veden pitää olla kuin suolaista merivettä.
Kun pasta laitetaan kiehumaan, sen kypsymistä tulee tarkkailla. Välillä Camanini sekoittaa pastaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Veden pinnalle muodostu valkoista vaahtoa, joka on pastan tärkkelystä. Camaninin mukaan pastan tulee olla tärkkelyspitoista.
