Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Matti Jämsen avautuu ravintolakriitikkojen toimintatavoista: "Sohaisen nyt tietoisesti muurahaispesää..."

15:21Päivän vieras: Hans Välimäki
Julkaistu 02.07.2018 16:49

MTV LIFESTYLE

Ravintoloitsija Matti Jämsen avautuu tuoreessa Facebook-päivityksessään Helsingin Sanomien NYT-liitteeseen kirjoittaneen ruokakriitikon toiminnasta.

Videolla Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Hans Välimäki paljastaa uransa mieleenpainuvimpia hetkiä. 

Toukokuun alussa huippukokki Matti Jämsen avasi Järvenpään Citymarketin kylkeen ainutlaatuisen Sesonki-ravintolan, joka on osa Jämsenin ja kauppias Markku Hautalan grocerant-projektia.

Idea ruokakaupan ja ravintolan symbioosista on herättänyt runsaasti kiinnostusta niin mediassa kuin asiakkaidenkin keskuudessa. Ravintolaa pyörittävä Jämsen ei kuitenkaan ole otettu aivan kaikesta saamastaan huomiosta. Vastikään Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä mies kommentoi Helsingin Sanomien NYT-liitteessä julkaistua ravintola-arvioita ottaen samalla kantaa ravintolakriitikoiden toimintatapoihin. 

– Sohaisen nyt tietoisesti muurahaispesää ja otan hieman kantaa ravintolakriitikoiden tyypilliseen tapaan työskennellä ja kirjoittaa, Jämsen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kyse on sujuvasta ravintolakokemuksesta

Ravintola-arviossa kriitikko kritisoi ravintolan joustamattomuutta pyyntöön vaihtaa maistelumenun pääruoat ala carte -listan vaihtoehtoihin. Tähän asiaan Jämsenillä on selitys, jonka hän haluaa tuoda kaikkien tietoisuuteen.


– Laadukkaissa ravintoloissa tehdään runsaasti suunnittelu- ja esivalmistelutyötä asiakkaan illan ja nautinnon sujuvuuden vuoksi miettimällä nämä asiat etukäteen, Jämsen selittää.

sesonki alkupalaSesonki-ravintolassa asiakas voi nauttia joko maistelumenun tai klassikkolistan annoksia.MTV

– Haluamme aina palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin ja kattavasti, mutta kyse ei ole joustamattomuudesta, vaan nimenomaan kaikkien asiakkaiden mahdollisimman sujuvasta ravintolakokemuksesta.

Tekstissään Jämsen vaatiikin ruokakriitikkoja näkemään hieman vaivaa ja selvittämään arviointien yhteydessä esiin tulleita seikkoja, ennen kuin niistä kirjoitetaan valtamediassa. 

Jämsen peräänkuuluttaa huolellisuutta 

Kiukuttelevasävyisten arvioiden sijaan Jämsen toivoisi Suomeen enemmän alaa syvemmin tuntevia kriitikoita, jotka kannustaisivat omalta osaltaan koko alaa positiivisella mielellä eteenpäin.

– Ja toivonkin ettei näkemystäni nyt ymmärretä väärin syystä tai toisesta. Olen jo pelkästään ihan kilpailutaustanikin puolesta erittäin tottunut kritiikkiin. Palautetta pitää pystyä antamaan, niin kuin myös vastaanottamaan.

– Peräänkuulutan tässä vain huolellisuutta ja edes hieman koko alaa eteenpäin vievää positiivista asennetta, Jämsen päättää.

Voit lukea Jämsenin päivityksen kokonaisuudessaan täältä. 

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustallaTurkulainen Heli halusi pelastaa paikalliset ravintolat ahdingolta ja nyt liikkuu ruoka kotiovelle: "Ei voi vain seisoa tumput suorina ja katsoa vierestä" "Monelle kokille iltatyö ei oikeasti sovellu, mutta vaihtoehtoja ei ole" – huippukokki Matti Jämsen yllättää avaamalla lounasravintolaketjun Soromnoo! Matti Jämsen avaa ravintolan, joka ei todellakaan sovi kaikille: "Syntyi vastaiskuna v*tutukseen"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaTomi Björck kannustaa pilke silmäkulmassa: "Suosittelen harrastamaan seksiä ravintolan vessassa"
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat