Huippukokki Jamie Oliver paljastaa täydellisen paahtoleivän salaisuuden: Unohda leivänpaahdin!

paahtoleipä
Kauttaaltaan rapea ja kullankeltainen paahtoleipä kruunaa aamupalasi. Shutterstock

Huippukokki Jamie Oliverin mukaan täydellinen paahtoleipä syntyy paahtimen sijaan paistinpannulla.

Täydellisen paahtoleivän paahtaminen kuuluu niiden asioiden joukkoon, josta jokaisella on oma mielipiteensä, eikä mikään ihme. Joka päivä ympäri maailmaa ihmiset pistelevät poskeensa noin 94 miljoonaa paahtoleipäsiivua.

Vaikka tapoja on lukuisia, huippukokki Jamie Oliver paljastaa nyt omat vinkkinsä täydellisten aamiaispaahtoleipien valmistukseen. Kokin mukaan paras lopputulos syntyy paahtimen sijaan paistinpannulla.

Leipiä paistetaan 90 sekuntia per puoli

Laita viipale kuumalle ja kuivalle pannulle, jossa on tarttumaton pinta. Paista 90 sekuntia ja käännä. 

– Kun olen paistanut toisen puolen ja käännän leivän ympäri, laita yleensä jotain painavaa, kuten HP-kastikepullon leivän päälle. Tämä varmistaa, että koko leipää paahtuu maksimaalisen rapeaksi, Jamie Oliver kertoo.

Kun molemmat puolet ovat paistuneet ja leipä kullankeltainen, voi kuuluu levittää leivälle välittömästi. Jos haluat välttyä leivän repeytymiseltä ja epätasaiselta rasvakerrokselta, Oliver suosittelee käyttämään voitelemiseen mieluiten huoneenlämpöistä voita.

– Älä leikkaa reunoja pois, sillä se on tuhlausta. Suurin osa ravintoaineista sijaitsee juuri leivän kuoressa, kokki lisää.

Lähde: TheSun

***

0:18

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja