Yli 20 julkaistua keittokirjaa, 38 ravintolaa ja lukuisia televisio-ohjelmia. Vaikka Jamie Oliver tunnetaan nykyisin ympäri maailmaa, hänet nosti kuuluisuuteen yksi ainoa ruokalaji – Patsa Rotola.
VIDEO: Tuorepasta syntyy helposti muutamasta ainesosasta.
Toscanalainen ruokalaji nimelltä Pasta Rotola on se, jota ilman emme välttämättä olisi koskaan kuulleetkaan kokista nimeltä Jamie Oliver.
Kaikki sai alkunsa vuonna 1997 lontoolaisessa ravintolassa kuvatun dokumentin tiimoilta. Dokumentissa päähenkilöiden taustalta voi bongata nuoren pörrötukkaisen kokin, jonka into kokkailua kohtaan ei jäänyt keneltäkään huomaamatta.
LUE MYÖS: Jamie Oliverin nerokas pasta carbonara: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"
Päivä ohjelman julkitulon jälkeen peräti viisi tuotantoyhtiötä otti Jamie Oliveriin yhteyttä, ja vuosi ensiesiintymisen jälkeen Alaston kokki -sarja nosti kokin toden teolla julkisuuteen.
– Tätä kokkasin jouluna River Caféssa. Tämä on syy siihen, että tulin löydetyksi ja päädyin televisioon, Oliver kertoo Pasta Rotolo -reseptistä.
