Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastaresepti, joka muutti huippukokki Jamie Oliverin elämän: "En ollut koskaan maistanut mitään vastaavaa elämässäni"

1:00Näin teet itse tuorepastaa
Julkaistu 22.10.2018 16:54(Päivitetty 22.10.2018 18:55)

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Yli 20 julkaistua keittokirjaa, 38 ravintolaa ja lukuisia televisio-ohjelmia. Vaikka Jamie Oliver tunnetaan nykyisin ympäri maailmaa, hänet nosti kuuluisuuteen yksi ainoa ruokalaji – Patsa Rotola.

VIDEO: Tuorepasta syntyy helposti muutamasta ainesosasta. 

Toscanalainen ruokalaji nimelltä Pasta Rotola on se, jota ilman emme välttämättä olisi koskaan kuulleetkaan kokista nimeltä Jamie Oliver.

Kaikki sai alkunsa vuonna 1997 lontoolaisessa ravintolassa kuvatun dokumentin tiimoilta. Dokumentissa päähenkilöiden taustalta voi bongata nuoren pörrötukkaisen kokin, jonka into kokkailua kohtaan ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. 

LUE MYÖS: Jamie Oliverin nerokas pasta carbonara: "Helppo ateria, joka ällistyttää kaikki"

Päivä ohjelman julkitulon jälkeen peräti viisi tuotantoyhtiötä otti Jamie Oliveriin yhteyttä, ja vuosi ensiesiintymisen jälkeen Alaston kokki -sarja nosti kokin toden teolla julkisuuteen.

– Tätä kokkasin jouluna River Caféssa. Tämä on syy siihen, että tulin löydetyksi ja päädyin televisioon, Oliver kertoo Pasta Rotolo -reseptistä.


"En ollut koskaan maistanut mitään sellaista"

Mies kertoo The Guardianin haastattelussa muistavansa vieläkin elävästi sen päivän, kun The River Cafen omistaja opetti Oliveria valmistamaan kyseistä pastaruokaa. Pasta Rotolo oli ruokalaji, joka hurmasi nuoren kokin alun yli 20 vuotta sitten. 

– En ollut koskaan maistanut mitään vastaavaa elämässäni. Rotolo on ollut kanssani siitä lähtien, Oliver kertoo.

pastavuokaShutterstock

Tässä ruokalajissa tomaattikastikkeessa haudutettujen pastarullien sisään kätkeytyy värikkäitä vihanneksia ja maistuvaa juustoa. Vaikka ruokalaji saattaa kuulostaa monimutkaiselta, Oliver lupaa, että sitä se ei kuitenkaan loppupeleissä ole. 

Pasta Rotolo (4–6 annosta)

1 myskikurpitsa
1 punasipuli
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
1 tl kuivattua timjamia
n. 280 g pakastepinaattia
1 kokonainen muskottipähkinä
4 valkosipulinkynttä
n. 680 g tomaattikastiketta
6 isoa tuorepastalevyä
2 rkl fetaa
1 rkl parmesaania

Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Paahda kokonaista kurpitsaa uunissa noin puolentoista tunnin ajan. Valmista tällä välin loput täytteestä. Kuullota hienonnettu sipuli oliiviöljyssä yhdessä timjamin, suolan ja pippurin kanssa. Kuullota noin 10 minuutin ajan.

Lisää pannulla pakastepinaatti, peitä pannu kannella ja anna hautua noin vartin ajan. Nosta pannu pois levyltä, kun neste on kokonaan haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.

Leikkaa paahtunut kurpitsa puoliksi, poista siemenet ja kuori. Muusaa kurpitsan sisus haarukalla ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista valkosipulia pannulla kuumassa öljyssä muutaman minuutin ajan. Kaada joukkoon tomaattikastike. Lisää loraus vettä tyhjään tomaattikastikepurkkiin, ravista ja lisää vesi pannulla. Anna kiehua muutaman minuutin ajan ja mausta. Kaada tomaattikastike uunivuoan pohjalle.


Aseta tuorepastalevyt puhtaalle pöydälle. Sivele pastalevyt vedellä ja levitä levyjen päälle kurpitsaa, pinaattia ja murustettua fetaa. Rullaa levyt kiinni ja leikkaa jokainen neljään osaan. Asettele rullat rintarinnan tomaattikastikkeeseen.

Ripottele vuoan pinnalle raastettua parmesaania ja paista uunin alatasossa noin 35–40 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera.

Lähde: TheGuardian, Telegraph

Lisää aiheesta:

Totuus pasta bolognesesta tulee monelle yllätyksenä – Mikko ja Sami tilaavat sen silti aina piruuttaan Italiassa Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"Tavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Vartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!"Taivaallisen hyvää!" – joko olet kokeillut koko internetin suosituinta reseptiä?
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"