Huippukokin helppoa popcorntemppua on kokeiltava: Nerokas tapa valmistaa popparit, eivätkä ne pala!

popcorn
Valmista popparit suoraan kulhoon! Shutterstock

Unohda mikropopcornit ja valmista popparit itse kotona julkkiskokki Alton Brownin tapaan. 

Food Network -kanavalta tuttu kokki Alton Brown suosittelee unohtamaan perinteiset menetelmät popcorneja valmistaessa. Parhaat popcornit valmistuvat liedellä, mutta Brownin mukaan voit unohtaa jopa perinteisen kattilan käytön. Popparit voi nimittäin poksautella suoraan kulhoon.

Menetelmää varten tarvitset vahvaa alumiinifoliota sekä teräskulhon. Brownin mukaan menetelmä on erinomainen, koska teräskulhon muoto ehkäisee popcornien palamista. 

– Öljy ja poksahtamattomat jyvät valuvat kulhon pohjaan ja poksahtaneet poprcornit nousevat sivua pitkin ylös pois lämmöstä. Tämän ansiosta popcornit eivät pala. Tässä on myös syy, miksi jotkut suosittelevat vokkipannua popcornien valmistamiseen, Brown sanoo. 

Näin teet popcornit Alton Brownin tapaan

Laita muutama ruokalusikallinen öljyä ja puoli kupillista (n. 1,2 dl) popcornjyviä isoon teräskulhoon ja peitä kulho vahvalla alumiinifoliolla. Tee terävällä veitsellä muutama höyryaukko folioon. Laita kulho kuumenemaan liedelle keskilämmölle ja ravistele kulhoa 3-5 minuutin ajan pihtejä tai uunikintaita apuna käyttäen. Varo, koska kulho todella kuumenee! Anna kulhon jäähtyä ennen poppareiden tarjoilua tai kaada popcornit toiseen kulhoon, kun ne ovat valmiita. Mausta suolalla. 

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös perinteiseen tyyliin valmistettuja pekonipopcorneja:

0:48

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja