Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokin helppoa popcorntemppua on kokeiltava: Nerokas tapa valmistaa popparit, eivätkä ne pala!

Valmista popparit suoraan kulhoon!
Valmista popparit suoraan kulhoon!Shutterstock
Julkaistu 08.02.2020 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Unohda mikropopcornit ja valmista popparit itse kotona julkkiskokki Alton Brownin tapaan. 

Food Network -kanavalta tuttu kokki Alton Brown suosittelee unohtamaan perinteiset menetelmät popcorneja valmistaessa. Parhaat popcornit valmistuvat liedellä, mutta Brownin mukaan voit unohtaa jopa perinteisen kattilan käytön. Popparit voi nimittäin poksautella suoraan kulhoon.

Menetelmää varten tarvitset vahvaa alumiinifoliota sekä teräskulhon. Brownin mukaan menetelmä on erinomainen, koska teräskulhon muoto ehkäisee popcornien palamista. 

– Öljy ja poksahtamattomat jyvät valuvat kulhon pohjaan ja poksahtaneet poprcornit nousevat sivua pitkin ylös pois lämmöstä. Tämän ansiosta popcornit eivät pala. Tässä on myös syy, miksi jotkut suosittelevat vokkipannua popcornien valmistamiseen, Brown sanoo. 

Näin teet popcornit Alton Brownin tapaan

Laita muutama ruokalusikallinen öljyä ja puoli kupillista (n. 1,2 dl) popcornjyviä isoon teräskulhoon ja peitä kulho vahvalla alumiinifoliolla. Tee terävällä veitsellä muutama höyryaukko folioon. Laita kulho kuumenemaan liedelle keskilämmölle ja ravistele kulhoa 3-5 minuutin ajan pihtejä tai uunikintaita apuna käyttäen. Varo, koska kulho todella kuumenee! Anna kulhon jäähtyä ennen poppareiden tarjoilua tai kaada popcornit toiseen kulhoon, kun ne ovat valmiita. Mausta suolalla. 

Lue myös: Yllättävä kikka tekee "huonostakin" kahvista paremman makuista: Tätä kannattaa lisätä kahvijauheen joukkoon

Lähde: The Kitchn

***

Testaa myös perinteiseen tyyliin valmistettuja pekonipopcorneja:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskemisti kertoo, miten popcornit pitäisi oikeasti valmistaaSuloisin aamupala ikinä: Pikkuruiset leivosmurot ovat niin söpöjä, ettei niitä raaskisi edes pistellä poskeen – tätä trendiä on pakko kokeilla!Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeenTäydellisten kattilapoppareiden salaisuus – näin saat voin levittymään tasaisesti popcorneihinEi rasvaa tai lisäaineita – terveelliset popparit valmistuvat helposti mikrossa Älä sorru mikropoppareihin! Tässä paras tapa valmistaa täydelliset popcornit kotona
RuokaRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen09:43
    Uutisohjelmien aiheet

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?

  • pe14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • pe07:55
    Ruokalähettipalvelut

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • to17:22
    Kasvikset

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • to08:34
    Kananmuna

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa