9:44

Huippukokilla vankka mielipide suomalaisten suosikkitäytteestä: Kuuluuko ananas pizzaan, Henri Alén?

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin tulevaisuuden ruoasta ja saatiin selville, mitä huippukokki on mieltä pizzaan liittyvästä ikuisuuskysymyksestä. 

Tulevaisuuden ravintola Ultiman vastikään avanneen Henri Alénin mukaan kokin työ ja ravintola-ala ovat tällä hetkellä murroksessa.

Tulevaisuudessa ravintoloiden keittiöissä tullaan miehen mukaan näkemään yhä enemmän laitteita ja robotiikka, mutta tästä huolimatta mies uskoo kokin ammatin pysyvän pitkälti käsityöläisammattina.

Kokki uskoo tulevaisuuden ruokainnovaatioihin

Kokin ammatin lisäksi myös ruokavaliot voivat näyttää tulevaisuudessa erilaisilta kuin tänä päivänä.

– Veikkaan, että tulevaisuuden ruokavalio tulee sisältämään vähän niukemmin punaista lihaa, enemmän kasvipohjaisia juttuja, mutta myös sitä, että otetaan enemmän koko hiilijalanjälki huomioon, kokki pohtii.

Nyhtökauran kaltaisia ruokainnovaatioita tullaan taatusti näkemään lisää. Vaikka Alénin mukaan esimerkiksi maidottomissa juustoissa ja lihankorvikkeissa on vielä paljon kehiteltävää, kasvikset ovat miehen mukaan sen verran ihana juttu, että niistä kannattaisi nauttia enemmän ihan sellaisenaankin.

Vaikka ruoan tulevaisuus saattaa olla hyvin erinäköinen kuin nykyisin, yksi klassikkokysymys on ja pysyy. Huippukokki Henri Alénin, kuuluuko ananas pizzaan?

– Ei, se kuuluu jälkiruokaan, kokki kiteyttää.

Katso koko haastattelu artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja