Huikea potentiaali! Tuleeko tästä suomalaisherkusta vielä kansainvälinen vientihitti?

kauraleipä
Kauraleivän terveellisyys riippuu sen kaura- ja kuitupitoisuudesta. Shutterstock

Kauraa on totuttu syömään puuron muodossa ja vehnäleivän seassa, mutta kaurassa on potentiaalia paljon muuhunkin – jopa vientihitiksi.

Kauran suosio on nousukiidossa sen ravintopitoisuuden ja terveellisyyden vuoksi.

Kauraleivän terveellisyys riippuu sen kaura- ja kuitupitoisuudesta. Mitä enemmän kuituja, sitä terveellisempi leipä.

– Jos kauraleipä on runsaskuituinen, siinä on varmasti niin paljon kauraa, että se on terveellinen, sanoo elintarviketieteiden tohtori, Primulan kehityspäällikkö Laura Flander.

Pelkästä kaurasta ei saa leivottua vehnäleivän kaltaista kuohkeaa leipää, jonka takia kaura on ollut leipomoissa vähemmällä käytöllä.

Suomalainen kauraosaaminen korkeatasoista

Sataprosenttinen kauraleipä on suomalaisen tuotekehittelyn tulos, ulkomailla kaura sekoitetaan edelleen vehnäleipään.

Flanders näkee kotimaisessa kaurassa potentiaalia myös kansainvälisille markkinoille, sillä se on helpommin lähestyttävä kuin ruis.

– Kun Euroopassa syödään vehnää, ja siellä on totuttu siihen makuun, ruis tuntuu oudolta ja sen värikin on ihan ihmeellinen. Kaura voi olla helpompi ottaa vastaan uutena makuna.

– Suomalainen kauraosaaminen on niin korkealla tasolla, että siellä löytyy ihan ehdottomasti vientipotentiaalia vaikka minkälaiselle elintarvikkeelle.

Miksi kannattaa suosia kotimaisia paistopistetuotteita? Katso video:

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!