Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huikea potentiaali! Tuleeko tästä suomalaisherkusta vielä kansainvälinen vientihitti?

Kauraleivän terveellisyys riippuu sen kaura- ja kuitupitoisuudesta.
Kauraleivän terveellisyys riippuu sen kaura- ja kuitupitoisuudesta.Shutterstock
Julkaistu 21.02.2016 14:05

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Kauraa on totuttu syömään puuron muodossa ja vehnäleivän seassa, mutta kaurassa on potentiaalia paljon muuhunkin – jopa vientihitiksi.

Kauran suosio on nousukiidossa sen ravintopitoisuuden ja terveellisyyden vuoksi.

Kauraleivän terveellisyys riippuu sen kaura- ja kuitupitoisuudesta. Mitä enemmän kuituja, sitä terveellisempi leipä.

– Jos kauraleipä on runsaskuituinen, siinä on varmasti niin paljon kauraa, että se on terveellinen, sanoo elintarviketieteiden tohtori, Primulan kehityspäällikkö Laura Flander.

Pelkästä kaurasta ei saa leivottua vehnäleivän kaltaista kuohkeaa leipää, jonka takia kaura on ollut leipomoissa vähemmällä käytöllä.

Suomalainen kauraosaaminen korkeatasoista

Sataprosenttinen kauraleipä on suomalaisen tuotekehittelyn tulos, ulkomailla kaura sekoitetaan edelleen vehnäleipään.

Flanders näkee kotimaisessa kaurassa potentiaalia myös kansainvälisille markkinoille, sillä se on helpommin lähestyttävä kuin ruis.

– Kun Euroopassa syödään vehnää, ja siellä on totuttu siihen makuun, ruis tuntuu oudolta ja sen värikin on ihan ihmeellinen. Kaura voi olla helpompi ottaa vastaan uutena makuna.

– Suomalainen kauraosaaminen on niin korkealla tasolla, että siellä löytyy ihan ehdottomasti vientipotentiaalia vaikka minkälaiselle elintarvikkeelle.

Miksi kannattaa suosia kotimaisia paistopistetuotteita? Katso video:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lisää aiheesta:

Oletko tullut ajatelleeksi tätä kaupan leipähyllyllä? Voi lyödä turistin ällikällä: "Meillä suomalaisilla on etuoikeutettu asema"Tätä asiantuntija povaa seuraavaksi hittileiväksi Suomessa: "Hyvät terveysvaikutukset"Leipä jääkaappiin vai huoneenlämpöön? Suomalaiset ahmivat leipää ennätystahtiin – yllättävät faktat suosikistaPitääkö leipää säilyttää oikeasti jääkaapissa vai huoneenlämmössä? Lue leipäfaktat, jotka saattavat yllättääOstatko kauraleipää? Kiinnitä huomiota yhteen olennaiseen seikkaan leipäpussissa – merkitystä terveysvaikutuksiinLeipä, jonka kysyntä on nyt huimassa nousussa – kiinnostaa etenkin lapsiperheitä
LeipäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä