HS: Kohta pääsee Panemaan! Kallioon avataan uusi pubi oluen ystäville – "Jotkut voivat toki pahoittaa mielensä"

olut
Panemisvitsit ovat tuttuja olutammattilaisille. Shutterstock

Helsingin Kallioon avautuu tammikuussa uusi panimoravintola, jonka nimi leikittelee vanhalla vitsillä, kertoo Helsingin Sanomat.

Erilaiset oluet ja erityisesti pienpanimo-oluet ovat viime vuosina kasvattaneet selkeästi suosiotaan Suomessa. Trendin myötä myös uusia panimoravintoloita on alkanut tupsahdella katukuvaan. Pian Helsinkiin onkin tulossa jälleen uusi oluenpanemiseen keskittyvä pubi: Kalliossa avautuu Helsingin Sanomien mukaan Panema-niminen panimoravintola tammikuussa 2018.

Nimi on tarkoituksella vitsikäs, jotta joku voi mahdollisesti nauraa, kun oluenystävä kertoo kaverilleen ”menevänsä Panemaan”. Pietari Kruus, yksi ravintolan perustajista, kertoo Helsingin Sanomille, että panemisvitsillä haluttiin korostaa oluenpanemista paikan päällä. Kruusin mukaan pubin nimi Panema ei syntynyt hetken mielijohteesta.

– Nukuimme sen yli kolme kuukautta ja pidimme sitä yhä sen jälkeen hyvänä ideana. Jotkut voivat toki pahoittaa siitä mielensä ja pitää sitä typeränä vitsinä, mutta ajattelimme, että nimen positiivinen fiilis voittaa kuitenkin nuo ajatukset, Kruus kertoo Helsingin Sanomille.

Paneman on tarkoitus avautua tammikuussa Kallioon Helsinginkadun ja Kustaankadun kulmaan. Helsingin Sanomien mukaan Paneman taustalla on Kruusin lisäksi viisi muuta pienpanimotaustaista ammattilaista.

***

Hävikkileivästä pannaan olutta 6:25

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!