Burgerifanien sokkomakutestissä Suomen pikaruokaketjujen kasvishampurilaiset – tässä ylivoimainen voittaja: "Pihviä vaikea peitota"

Beyond_900_600-800x533
Naughty BRGR

Suomen suurimman hampurilaisyhteisön Burger Lovers Finlandin Burgerpodi-podcastissa otettiin heinäkuun lopussa selvää, mistä pikaruokaketjusta saa parhaimman makuisen kasvishampurilaisen.

Burger Lovers Finlandin Burgerpodi-podcastissa järjestetyssä makutestissä maisteltiin tubettaja Herbalistin kanssa sokkona viiden eri ravintolan kasvis- tai vegaaniburgeria. Makutestiin otettiin mukaan Suomessa toimivia pikaruokaravintolaketjuja. Kilpaviisikkoon kuului Friends & Brgrs, Naughty BRGR, McDonald’s, Burger King ja Hesburger.

Nämä kasvisburgerit olivat mukana testissä:

 Friends & Brgrsin Vegan Brgr​: itsetehty vegaanipihvi, pikkelöity punasipuli, uunipaahdettu tomaatti, salaatti, vegaaninen Aioli-majoneesi 

McDonald’sin Grillhouse Veggie​: kasvispihvi, cheddarsulatejuusto, amerikansalaatti, punasipuli ja tomaattinen Chargrill-kastike 

Burger Kingin Rebel Whopper​: kasviproteiinipohjainen avotulella grillattu pihvi, tomaatti, salaatti, majoneesi, ketsuppi, suolakurkku ja sipuli 

Hesburgerin Veke​: soijaleike, tuore sipuli, tomaatti, jääsalaatti ja Veke-majoneesi 

Naughty BRGR Beyond Vegan​: pariloitu Beyond Meat®-pihvi, chipotle-aioli, jäävuorisalaatti, suolakurkku, tomaatti, friteerattu TABASCO® -sipuli ja bulgogi-kastike 

Burgeriyhteisön asiantuntijat ja tubettaja Herbalisti arvostelivat hampurilaisten makua, ulkonäköä, rakennetta ja pihviä. 

Ylivoimainen voittaja, mutta myös kallein

Sokkomakutestissä ylivoimaiseen voittoon ylsi Naughty BRGR Beyond Vegan -hampurilaisella. 

Beyond Vegan keräsi tarjolla olleista 15:sta pisteestä 13. Raati kommentoi burgeria muun muassa "ylivoimaisesti parhaaksi" ja "herkullisimman näköiseksi". Myös burgerin pihviä kehuttiin parhaaksi ja sitä on raadin mukaan "vaikea peitota". Suurista hampurilaisketjuista parhaiten pärjäsi Burger King, jonka Rebbel Whopper keräsi kehuja etenkin grillatun kasvispihvinsä vuoksi. Kolmannelle sijalle nousi Friends & Brgrsin Vegan Brgr.

On kuitenkin syytä muistaa, että testissä olleiden burgereiden hintahaarukka vaihtelee muutamasta eurosta jopa yli 15 euroon. Voittajahampurilainen on myös testin kallein 15,50 euron hinnallaan. Toiseksi tullut Burger Kingin Rebel Whopper maksaa 5,95 euroa ja kolmanneksi sijoittunut Friends & Brgrs Vegan Brgr 8 euroa.  

Tubettaja Herbalisti ja muut raatilaiset suosittelevat kokeilemaan rohkeasti erilaisia kasvishampurilaisia.

– Vuosien varrella kasvishampurilaiset on kehittynyt hurjasti ja vaihtoehtoja on paljon. Sekasyöjältä sekasyöjälle, kyllä jokaiselle löytyy jotakin. Kaikille ei välttämättä esimerkiksi lihankorvike Beyond Meat aukea, mutta silloin voi hypätä Friends & Brgrsin siemenhenkiseen kasvispihviin, joka maistuu enemmän kasvisruoalle, kommentoi Herbalisti.


Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen vierailivat viime kesänä Huomenta Suomessa ja paljastivat salat täydelliseen hampurilaiseen:

7:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja