HK julkaisee virtuaalisen meetvurstin

HK Virtuaalinen meetvursti
Meetvurstia saa nyt myös virtuaalisena. Shutterstock/HK

Suomalainen ruokabrändi HK lähtee testaamaan virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia digitaalisella meetvurstilla.

Tulevaisuus on toden totta täällä, sillä suomalainen lihatalo julkaisee nyt ensimmäistä kertaa virtuaalisen meetvurstin. HK kertoo tempauksestaan tiedotteessa.

Metavurstit ovat NFT-teoksia

NFT, eli non-fungible token, on digitaalinen, keräiltävä "valuutta", kuten taideteos, video tai kuva. Jos sinulla esimerkiksi on netissä jokin suosikkimeemi, voisit omistaa sen NFT:n. 

Lue myös: Mikä on NFT ja miksi sellaisia ostetaan? Tämä ilmiöstä tulee tietää

Kyseessä on metaversumissa julkaistava NFT-teos, jota HK luo yhteensä viisi kappaletta. Virtuaaliset metavursteiksi kutsutut teokset huutokaupataan tunnetussa NFT-markkinapaikassa.

– Metaversumi on monelle suomalaiselle tuntematon maailma. Sitä se on meillekin, toteaa HK:n markkinointipäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen tiedotteessa.

Haarasilta-Suutarisen mukaan HK:n ytimessä on kokeilun kulttuuri ja siksi yrityksessä haluttiin mennä ensimmäisenä sinne, minne muut suomalaiset ruokatalot eivät ole vielä menneet. Metavurstit julkaistaan kuitenkin pilke silmäkulmassa.

Tiesitkö? Meetvursti on suomalainen saavutus, jonka valmistusmenetelmän keksi vuonna 1956 suomalainen lihateknologian uranuurtaja Fritz P. Niinivaara

– Makua ja tuoksua emme voi vielä viedä metaversumiin, mutta muotoilun kyllä.

NFT:t maailmalla miljoonabisnes

NFT-teosten myyminen on maailmalla jo yleistä ja parhaimmillaan miljoonabisnes.

Kerroimme viime kesänä muun muassa 2,5 miljoonalla dollarilla myydystä samppanjapullosta. Miljoonahintaa ei selittänyt pelkkä juoman hienous, vaan pullon mukana tullut arvokas Bored Ape Yacht Club -niminen NFT

Myös monet tunnetut henkilöt ovat maailmalla lähteneet NFT-bisnekseen. Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump tiedotti viime joululuussa digitaalisesta keräilykorttikokoelmastaan. Trumpin kuvilla varustetut NFT-keräilykortit myytiin hetkessä loppuun. 

Katso myös video: Halpa vs. kallis: Voiko halpa grillimakkara päihittää lihaisan kyrsän?

Halpa vs kallis: Voiko halpa grillimakkara päihittää lihaisan kyrsän? 6:45
Katso grillimakkaratesti videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!