Henri Alénilla erikoinen säilykepakkomielle joulupöydässä: "Niistä en luovu!"
Huippukokki on sitä mieltä, että joulupöytä ei voi olla täydellinen, jos sen antimiin eivät kuulu hillosipulit.
Makuja.fi kysyi Henri Alénilta, mitä hän ei joulupöydästä vaihtaisi. Selvisi, että huippukokki on hillosipuleiden ykkösfani.
– Hillosipulit kuuluvat ehdottomasti joulupöytään. Niitä on aina pakko olla, vaikka kaikki aina ihmettelevätkin tätä. Niistä en luovu! Alén kertoo.
Mies myöntää, että ikävä fiilis saattaa vaivata mielen jopa jouluaattona, mikäli hänen suosikkiherkkunsa jää uupumaan pöydästä.
– Jos hillosipuleita ei ole joulupöydässä, niin sitten on paha paikka, Alén nauraa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti