Kokki Henri Alén paljastaa tuoreessa keittokirjassaan Raija-tätinsä taivaalliselta maistuvan kanaruoan reseptin.
Yllä olevalla videolla: Henri Alén vieraili Huomenta Suomessa puhumassa arkiruoanlaitosta ja paljasti omat suosikkinsa.
Televisiosta tuttu kokki Henri Alén paljastaa tuoreessa Arkiruokaa ja makumuistoja -keittokirjassaan (Readme 2019) lempireseptiensä taustat ja salat.
Readme
" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja."
Alén jakaa kirjassaan hyvin henkilökohtaisia reseptejä, joista osa on kokille tuttuja jo hänen lapsuudestaan. Yksi näistä suosikkiresepteistä on Raija-tädin piimäkana.
