Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alén paljastaa syntisen arkipastansa salaisuuden – edullinen ainesosa, jota et ole tullut edes ajatelleeksi: "Ah, niin hyvää!"

Spagettia lautasella, Kuvituskuva.
Spagettia lautasella, Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 02.10.2019 13:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

"Jos välttelet vaaleaa vehnää, ei seuraavasta painajainen pahemmaksi muutu", toteaa keittiömestari Henri Alén tuoreessa keittokirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019) pastareseptistään. 

Jos olet hyvän pastan ystävä, etkä kavahda ylimääräisiä hiilihydraatteja, tämä Henri Alénin syntinen pastaresepti on sinulle. 

Henri Alén arkiruokaa ja makumuistojaReadme

" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja." 

Henri Alén, Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019)

Alén paljastaa tuoreessa arkiruokaan keskittyvässä keittokirjassaan lempireseptiensä taustat ja salat. Yksi kokin suosikeista on syntinen leipäpasta.

– Pelkkää valkoista vehnää, mutta ah, niin hyvää! Alén toteaa.

Someaktiivina tunnettu Alén on joskus jakanut leipäpastan reseptin myös Twitterissä. 

Nerokas resepti syntyi, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään

Kokin mukaan syntinen resepti syntyi, kun hän oli juuri palannut lomareissulta kotiin ja kaikki ainekset oli jääkaapista loppu. 

– Epätoivo iski. Sitten huomasin pöydällä olevan leivänkäntyn ja valkosipulit. Siitä se idea sitten lähti. Ruoan jujuksi kehkeytyi valkosipulin ja chilin makua imeneet rapeat leivänpalat. Vähän raaka-aineita, mutta paljon rakkautta. 

Alén muistuttaa kirjassaan, että tähän reseptiin ei kannata käyttää täysjyvämakaronia. Keittiömestari suosittelee sen sijaan panostamaan hyvänlaatuiseen spagettiin. 

Katso resepti: Henri Alénin syntinen leipäpasta

***

Näin keität spagetin oikein, keittiömestari Pekka Terävä paljastaa parhaan kikan:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Salainen ainesosa täydelliseen kanasalaattiin: "Toden totta nostatti kulmakarvoja"Tämä klassikkopasta valmistuu kiireessäkin – testaa Soppamiehen simppeli resepti: "Niin helppoa ja nopeaa"Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Ruokabloggari lorautti pastan joukkoon vodkaa ja ällistyi – supermaukas lopputulos sai jopa periaatteet horjumaan
RuokaHenri AlénMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:25
    Sienet

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 25.10.17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • 25.10.09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • 24.10.18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!