"Jos välttelet vaaleaa vehnää, ei seuraavasta painajainen pahemmaksi muutu", toteaa keittiömestari Henri Alén tuoreessa keittokirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019) pastareseptistään.
Jos olet hyvän pastan ystävä, etkä kavahda ylimääräisiä hiilihydraatteja, tämä Henri Alénin syntinen pastaresepti on sinulle.
Readme
" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja."
Alén paljastaa tuoreessa arkiruokaan keskittyvässä keittokirjassaan lempireseptiensä taustat ja salat. Yksi kokin suosikeista on syntinen leipäpasta.
– Pelkkää valkoista vehnää, mutta ah, niin hyvää! Alén toteaa.

