Henri Alén paljastaa syntisen arkipastansa salaisuuden – edullinen ainesosa, jota et ole tullut edes ajatelleeksi: "Ah, niin hyvää!"
"Jos välttelet vaaleaa vehnää, ei seuraavasta painajainen pahemmaksi muutu", toteaa keittiömestari Henri Alén tuoreessa keittokirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019) pastareseptistään.
Jos olet hyvän pastan ystävä, etkä kavahda ylimääräisiä hiilihydraatteja, tämä Henri Alénin syntinen pastaresepti on sinulle.
" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja."
Alén paljastaa tuoreessa arkiruokaan keskittyvässä keittokirjassaan lempireseptiensä taustat ja salat. Yksi kokin suosikeista on syntinen leipäpasta.
– Pelkkää valkoista vehnää, mutta ah, niin hyvää! Alén toteaa.
Someaktiivina tunnettu Alén on joskus jakanut leipäpastan reseptin myös Twitterissä.
Nerokas resepti syntyi, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään
Kokin mukaan syntinen resepti syntyi, kun hän oli juuri palannut lomareissulta kotiin ja kaikki ainekset oli jääkaapista loppu.
– Epätoivo iski. Sitten huomasin pöydällä olevan leivänkäntyn ja valkosipulit. Siitä se idea sitten lähti. Ruoan jujuksi kehkeytyi valkosipulin ja chilin makua imeneet rapeat leivänpalat. Vähän raaka-aineita, mutta paljon rakkautta.
Alén muistuttaa kirjassaan, että tähän reseptiin ei kannata käyttää täysjyvämakaronia. Keittiömestari suosittelee sen sijaan panostamaan hyvänlaatuiseen spagettiin.
Katso resepti: Henri Alénin syntinen leipäpasta
***
Näin keität spagetin oikein, keittiömestari Pekka Terävä paljastaa parhaan kikan:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa