Helsinkiläinen Michelin-ravintola lopetti toimintansa – keittiömestari suuntaa Porvooseen

Ravintola Postres
Str / Lehtikuva

Lokakuussa ovensa sulkeneen ravintola Postresin (kuvassa) keittiömestari Samuli Wirgentius siirtyy porvoolaisen suosikkiravintolan keittiömestariksi.

Makuja.fi uutisoi lokakuussa helsinkiläisen Michelin-ravintola Postresin lopettavan toimintansa lähes kymmenen vuoden aukiolon jälkeen. Ravintolaa luotsannut keittiömestari Samuli Wirgentius on nyt löytänyt uudet haasteet Porvoosta.

Porvoolainen fine dining -ravintola SicaPelle on pestannut uudeksi keittiömestariksi Michelin-ravintola Postresissa työskennelleen Samuli Wirgentiuksen. Wirgentiuksesta tulee myös Hotelli Pariisin Ville Oy:n osakas. Wirgentius ja SicaPellen ravintoloitsija Riku Stenros haluavat luotsata SicaPellea tulevaisuudessa rouheampaan suuntaan ja tuoda uusia ajatuksia menun makealle puolelle.

– Olemme fiiliksissä, että saamme joukkoihimme ravintola-alan huipputekijän Samulin. Samuli on klassisen ranskalaisen keittiön supertaitaja ja saamme häneltä uutta ja innovatiivista otetta etenkin jälkiruokiin. Lisäksi jaamme Samulin kanssa saman vision Vanhasta Porvoosta. Haluamme kehittää kaupungin palveluita nuorekkaalla otteella, vanhaa kunnioittaen, sanoo ravintola SicaPellen omistaja Riku Stenros.

Reilut kaksi vuotta Vanhassa Porvoossa toimineen SicaPellen ruokafilosofia on arvostaa paikallisia raaka-aineita sekä käyttää ruuan valmistuksessa klassista ranskalaista ja italialaista keittiötä.

Ruuan keskiössä lähiruoka ja eettisyys

Uusi keittiömestari aikoo viedä SicaPellea bistromaisempaan, aikaisempaa rouheampaan suuntaan. Ruuassa keskiöön nousevat kokeilevuus, lähiruoka ja eettisyys.

 – SicaPellen tarjoaman ruuan kulmakivet ovat käsityö, käsityö ja käsityö. Käytämme vain parhaita mahdollisia raaka-aineita ja etsimme niitä ensisijaisesti Porvoon lähialueilta. Ruuan eettisyys on meille tärkeää, esimerkiksi uhanalaista tonnikalaa emme aio käyttää. Oma suosikkini on jo klassikoksi muodostunut ranskalainen omenapiiras Tarte Tatin, jossa kekseliäästi yhdistyvät kylmä ja kuuma sekä suolainen ja makea. Toivon, että saan sen myös SicaPellessa ruokalistalle, analysoi Sicapellen tuore keittiömestari Samuli Wirgentius.  

SicaPellen edellinen keittiömestari Benjamin Frostell matkaa uusien haasteiden pariin Norjaan.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja