Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinkiläinen Michelin-ravintola lopetti toimintansa – keittiömestari suuntaa Porvooseen

Str / Lehtikuva
Julkaistu 26.11.2014 14:35

MTV LIFESTYLE

Lokakuussa ovensa sulkeneen ravintola Postresin (kuvassa) keittiömestari Samuli Wirgentius siirtyy porvoolaisen suosikkiravintolan keittiömestariksi.

Makuja.fi uutisoi lokakuussa helsinkiläisen Michelin-ravintola Postresin lopettavan toimintansa lähes kymmenen vuoden aukiolon jälkeen. Ravintolaa luotsannut keittiömestari Samuli Wirgentius on nyt löytänyt uudet haasteet Porvoosta.

Porvoolainen fine dining -ravintola SicaPelle on pestannut uudeksi keittiömestariksi Michelin-ravintola Postresissa työskennelleen Samuli Wirgentiuksen. Wirgentiuksesta tulee myös Hotelli Pariisin Ville Oy:n osakas. Wirgentius ja SicaPellen ravintoloitsija Riku Stenros haluavat luotsata SicaPellea tulevaisuudessa rouheampaan suuntaan ja tuoda uusia ajatuksia menun makealle puolelle.

– Olemme fiiliksissä, että saamme joukkoihimme ravintola-alan huipputekijän Samulin. Samuli on klassisen ranskalaisen keittiön supertaitaja ja saamme häneltä uutta ja innovatiivista otetta etenkin jälkiruokiin. Lisäksi jaamme Samulin kanssa saman vision Vanhasta Porvoosta. Haluamme kehittää kaupungin palveluita nuorekkaalla otteella, vanhaa kunnioittaen, sanoo ravintola SicaPellen omistaja Riku Stenros.

Reilut kaksi vuotta Vanhassa Porvoossa toimineen SicaPellen ruokafilosofia on arvostaa paikallisia raaka-aineita sekä käyttää ruuan valmistuksessa klassista ranskalaista ja italialaista keittiötä.

Ruuan keskiössä lähiruoka ja eettisyys

Uusi keittiömestari aikoo viedä SicaPellea bistromaisempaan, aikaisempaa rouheampaan suuntaan. Ruuassa keskiöön nousevat kokeilevuus, lähiruoka ja eettisyys.

 – SicaPellen tarjoaman ruuan kulmakivet ovat käsityö, käsityö ja käsityö. Käytämme vain parhaita mahdollisia raaka-aineita ja etsimme niitä ensisijaisesti Porvoon lähialueilta. Ruuan eettisyys on meille tärkeää, esimerkiksi uhanalaista tonnikalaa emme aio käyttää. Oma suosikkini on jo klassikoksi muodostunut ranskalainen omenapiiras Tarte Tatin, jossa kekseliäästi yhdistyvät kylmä ja kuuma sekä suolainen ja makea. Toivon, että saan sen myös SicaPellessa ruokalistalle, analysoi Sicapellen tuore keittiömestari Samuli Wirgentius.  

SicaPellen edellinen keittiömestari Benjamin Frostell matkaa uusien haasteiden pariin Norjaan.

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Yllätysuutinen Michelin-ravintola OlostaHelsinkiläinen Michelin-ravintola Inari sulkee ovensaKorona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Vuoden ravintolaksi 2020 valittiin todellinen yllättäjä – toiminut jo vuodesta 2008, silti moni ei ole kuullutkaan: "Kuuluu sijaita Inarissa, muualla se ei olisi samanlainen" Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaFinnjävel! Henri Alén ja Tommi Tuominen avaavat kaksi ravintolaa Helsinkiin – täysin poikkeuksellinen konsepti
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää