Helsingissä kokoonnuttiin jälleen Vegemessuille – järjestäjä näkee kasvisruoan tulevaisuuden valoisana: "Vaikeaa nähdä, että tämä tästä pysähtyisi"

MTV Vegemessuilla – nämä ovat kasvisruokailun uusimmat tuulet 4:43 MTV Vegemessuilla – nämä ovat kasvisruokailun uusimmat tuulet
Millaisista tuotteista kasvissyöjä saa parhaiten päivittäisen proteiininsa? Katso Vegemessujen järjestäjän vinkit.

Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettiin kuluneena viikonloppuna seitsemännet Vegemessut.

Messuja järjestävän Vegefirman edustaja Karry Hedbergin mukaan tämän vuoden messuilla rikkoontui todennäköisesti kävijäennätys.

– Ollaan varmaan tehty kävijäennätys, tarkkoja lukuja mulla ei vielä ole, mutta hyvin on ollut jengiä liikenteessä, Hedberg kertoo MTV Uutiset Livessä.

Vegemessuille osallistui noin 63 näytteilleasettajaa, jotka vaihtelivat suurista ja vakiintuneista toimijoista aloitteleviin startup-yrityksiin.

Tämän vuoden messuilla ei noussut esiin yhtä selkeää hittituotetta.

– On selkeästi laaja kiinnostus kaikkia meidän näytteilleasettajien tuotteita kohtaan. Noin kahdeksan pöytää myy jo ei-oota ja kaikki ovat aika erilaisia toimijoita, Hedberg sanoo.

Tarvitaanko pian enää erillisiä vegemessuja?

Meneillään olevan energia- ja ilmastokriisin aikana Hedberg näkee kasvisruoan tulevaisuuden valoisana.

– Näyttää ihan helvetin hyvältä. Vaikeaa nähdä, että tämä tästä pysähtyisi. Tämä vain jatkuu ja kasvissyönti on kohta ihan normaalia.

Tarvitaanko tulevaisuudessa enää Vegemessuja vai tulisiko niiden olla osa ruokamessuja?

– Jossain vaiheessa meidän nimi varmaan muuttuu Vegemessuista messuiksi, Hedberg nauraa.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!