Helppoa ja nopeaa! Katin jauheliharuoan päätähtenä on ruokakaupan edullinen terveyspommi

Kaalipata 2
"Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa. Alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia, mutta kokeile ihmeessä myös punakaalia. Silloin saat ruokaan myös jännän värin", Kati vinkkaa. MTV

Tämän helpon jauheliha-kaalipadan voit tehdä sesongin mukaan eri kaaleista. 

Jos etsit helppoa, edullista ja ravitsevaa ruokaa, kannattaa kokeilla tätä mehevää kaalipataa. Jauheliha-kaalipadan ohjeen on tehnyt Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen.

– Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa. Alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia, mutta kokeile ihmeessä myös punakaalia. Silloin saat ruokaan myös jännän värin, Kati vinkkaa.

Kaali on edullinen terveyspommi

Nyt kaupoista saa vielä maukasta kesäkaalia, jota kaalipataan kannattaa sujauttaa. Kaalit ovat sesongissa ollessaan kauppojen hedelmä- ja vihannesosastojen edullisimpia kasviksia, joten niitä todella kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. Kaalit ovat ravintoarvoiltaan myös todellisia terveyspommeja.

Katin kaalipadasta löytyy myös muun muassa jauhelihaa, porkkanaa ja riisiä. Mikä parasta, ruoan valmistaminen ei vie tuntikausia aikaa.

– Tämä ruoka kypsyy nopeasti kattilassa tai padassa liedellä.

Katso myös video: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin ne kannattaa hyödyntää

Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin 2:11
Kukkakaalin lehtiä ei kannata missään nimessä haaskata.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!