Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa
Julkaistu
Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa, mutta alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia. Kokeile myös punakaalia. Saat ruokaan myös jännän värin.
- Annosmäärä: 4-6 annosta
Ainekset
- 500 g naudanjauhelihaa
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kg kaalia (esim. varhaiskaali, kesäkaali, punakaali)
- 1 iso sipuli
- 2-3 porkkanaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 dl vettä
- ½ dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
- ½ dl siirappia
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Kaalipata valmistetaan näin:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
- Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
- Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
- Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje