Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

MTV
Julkaistu 10.08.2022 14:08

MTV LIFESTYLE

Ihana kaalipata valmistuu milloin tahansa, mutta alkukesästä kannattaa hyödyntää varhaiskaalia. Kokeile myös punakaalia. Saat ruokaan myös jännän värin.

  • Annosmäärä: 4-6 annosta

Ainekset

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kg kaalia (esim. varhaiskaali, kesäkaali, punakaali)
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl puuroriisiä tai Jasmiini-riisiä
  • ½ dl siirappia
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Kaalipata valmistetaan näin:

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun.
  3. Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.
  4. Kuori ja hienonna sipuli.
  5. Kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi.
  6. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaali, sipuli ja porkkanat. Kääntele kunnes ainekset pehmenevät.
  7. Lisää joukkoon paistettu jauheliha, vesi ja siirappi.
  • Anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Tarkista maku.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella rosmariinilla.
  • Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Hellapoliisin kaali-jauhelihakeittoKolmen sortin kaaliaJauhelihapihvi jogurttivihannesten keraNopea ranskalainen lihapataMakkaraa kaalissaKikhernecurrya ja perunoita
    KaalipataJauhelihapataNopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Kaalipata
    • 10.08.202214:08
      Jauhelihapata

      Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Haudutettu kaali

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Kaalia juustokuminassa

    • 18.02.201300:00
      Halstrattu kala

      Grilli-hapankaali

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Chilikaalia kookosmaidossa