Espoolaisen Taru Erviön kaalisalaatin pääainesosa unohtui kesämökin hyllylle, viikkoja myöhemmin kaapissa odotti yllätys – katso huikea lopputulos

Kaali

Espoolainen Taru Erviö oli suunnitellut valmistavansa juhannusvierailleen kaalisalaatin. Erviö osti salaattia varten tavallisen valkokaalin ja nosti sen kesämökin hyllylle odottamaan vuoroaan. Juhlavalmistelujen hulinassa kaali unohtui muoveissa hyllylle. Lopputulos on huikea.

– Jossain vaiheessa huomasin, että kaalista kasvaa lehti ja mietin, että antaa kaalin kasvaa. Nyt perjantaina huomasin, että siihen on tullut kukka, Erviö kertoo.

Vaikka kaalin kukinta olikin puhdas vahinko, Erviö on hyvin innokas puutarhaihminen ja rakastaa kukkia. Kaali sai jatkaa kasvuaan ja vaikkei kaali päässyt koskaan juhannuksen juhlapöytään, se pääsi uudessa kukkeassa muodossaan juhlapöytään.

– Se oli rapujuhliemme pöytäkoriste. Herätti vieraissamme hilpeyttä aika lailla. Vieraat ottivat siitä valokuvia, ja se oli yksi illan kohokohdista.

Tällä hetkellä kaali jatkaa kesäloman viettoa saaristomökillä. Kesälomien vieton jälkeen kaali pääsee muuttamaan kaupunkikotiin Espooseen.

– Aion kokeilla istuttaa sen multaan. Se on todella kaunis kasvi, siinä on hauskat nahkeat lehdet. Muistuttaa jotain trooppista kasvia.

Koska vahingon sato oli Erviön mielestä hauska ja kaunis, hän kuvasi kaalin ja julkaisi kuvan Facebookin Kekkilän puutarha ja piha -ryhmään saatesanoin: "Viherpeukalon taitoni tänä kesänä." Päivitys herätti tuhansia reaktioita. 

Kaalikukka herätti Facebookissa sekä naurua että ihailua. Ihmiset ovat kommentoineet tahtovansa yrittää kasvattaa vastaavia itsekin – se ei liene hankalaa, sillä kukan alkutaival on melkoinen osoitus luonnonvoimasta.

– Se ei ole saanut mitään kosteutta tai valoa ja puski läpi pakkausmuovista. Kaali oli viileässä huoneessa, jonne ei paista ollenkaan aurinko.

Koska kaali oli Facebookissa melkoinen hitti ja herätti ihmisissä paljon kiinnostusta, Erviö aikoo jakaa kaalin kuulumisia Facebookissa.

– Voin sitten kertoa, miten kaali sopeutuu kaupunkikotiin. Toivottavasti kaali elää pitkään. Se on melkein kuin perheenjäsen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.