Helppo vinkki: Näin teet sydämenmuotoisia kananmunia

Lehtikuva

Poimi vinkit siihen, kuinka tavallinen keitetty kananmuna muuttuu sydämenmuotoiseksi!

Aasiassa arkisistakin herkuista pyritään usein tekemään erityisen esteettisiä ja jopa kananmunat saatetaan tarjoilla Aasiassa yllättävän muotoisina. Sydämenmuotoiset kananmunat valmistuvat helposti myös jokaisessa suomalaisessa kodissa.

Kananmunan muotoutuminen perustuu siihen, että se on heti keittämisen jälkeen niin pehmeä, että sitä on mahdollista muovata. Tästä syystä kananmunien muotoilua suunniteltaessa on hyvä olla nopea, sillä jäähtynyt valkuainen ei muotoidu samaan tapaan kuin kuuma.

Sydämenmuotoisten kananmunien valmistamiseen tarvitaan avuksi syömäpuikko tai kynä, sekä tyhjä kartonkitölkki – kuten vaikkapa maito- tai jogurttitölkki sekä kaksi kuminauhaa. Jokaista kananmunaa varten on hyvä valita omat välineensä, jotta munat eivät ehdi jäähtymään.

Tarkoitus on painaa syömäpuikko tai kynä kananmunan lakea vasten siten, että laki painuu hieman sisään. Samalla kananmunan toista lakea muovataan kartonkitölkin avulla entistä terävämmäksi. Tölkki kiinnitetään munaan kuminauhojen avulla.

Katso videolta, kuinka kananmunasta tulee sydämenmuotoinen!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja