0:31

Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisesta

Paistetut kananmunat kruunaavat viikonlopun aamupalapöydän. Tällä niksillä saat kananmunat onnistumaan taatusti!

Jos kaipaat nopeampaa munareseptiä, videolta löydät helpon sellaisen.

Sunny side up eli häränsilmämuna tarkoittaa pannulla paistettua munaa, jonka valkuainen on hyytynyt kauttaaltaan, mutta keskellä oleva keltuainen on vielä juoksevaa.

Nämä kananmunat ovat paitsi ulkonäöltään kauniita, myös todella herkullisia. Juokseva keltuainen tekee annoksesta mehevän ja kastikemaisen, ja halutessasi voit  käyttää keltuaista vaikkapa leipäpalojen dippaamisen.

Kylmä pannu on täydellisten munien salaisuus

Näiden kananmunien valmistuksessa kaikki alkaa kylmältä pannulta. Riko kananmunat varovasti öljyttyyn pannuun ja anna pannun lämmetä hiljalleen keskilämmölle. Pannua ei siis missään vaiheessa päästetä lämpeämään kuumaksi.

Tällä tavalla valkuainen muuttuu sakeutuu ja kypsyy hitaasti, kun taas keltuainen pysyy keskellä juuri sellaisena kuin me haluamme. 

Toisin kuin monesti paistetun kananmunan kanssa, tällä menetelmällä lopputulos ei ole lainkaan kumimainen, päinvastoin! Lisäksi hitaasti paistunut kananmuna liukuu pannulta kätevästi lautaselle tai leivän päälle.

Tarjoile kananmuna aamupalalla esimerkiksi pekonin ja hyvän leivän kumppanina.

Lähde: Peachdish

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja