Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisesta

shutterstock_382715590
Häränsilmämunan paistaminen käy kätevästi tällä niksillä. Shutterstock

Paistetut kananmunat kruunaavat viikonlopun aamupalapöydän. Tällä niksillä saat kananmunat onnistumaan taatusti!

Jos kaipaat nopeampaa munareseptiä, videolta löydät helpon sellaisen.

Sunny side up eli häränsilmämuna tarkoittaa pannulla paistettua munaa, jonka valkuainen on hyytynyt kauttaaltaan, mutta keskellä oleva keltuainen on vielä juoksevaa.

Nämä kananmunat ovat paitsi ulkonäöltään kauniita, myös todella herkullisia. Juokseva keltuainen tekee annoksesta mehevän ja kastikemaisen, ja halutessasi voit  käyttää keltuaista vaikkapa leipäpalojen dippaamisen.

Kylmä pannu on täydellisten munien salaisuus

Näiden kananmunien valmistuksessa kaikki alkaa kylmältä pannulta. Riko kananmunat varovasti öljyttyyn pannuun ja anna pannun lämmetä hiljalleen keskilämmölle. Pannua ei siis missään vaiheessa päästetä lämpeämään kuumaksi.

Tällä tavalla valkuainen muuttuu sakeutuu ja kypsyy hitaasti, kun taas keltuainen pysyy keskellä juuri sellaisena kuin me haluamme. 

Toisin kuin monesti paistetun kananmunan kanssa, tällä menetelmällä lopputulos ei ole lainkaan kumimainen, päinvastoin! Lisäksi hitaasti paistunut kananmuna liukuu pannulta kätevästi lautaselle tai leivän päälle.

Tarjoile kananmuna aamupalalla esimerkiksi pekonin ja hyvän leivän kumppanina.

Lähde: Peachdish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.