Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllättävä valmistustapa takaa täydellisen lopputuloksen – tämä vinkki muuttaa käsityksesi kananmunan paistamisesta

Häränsilmämunan paistaminen käy kätevästi tällä niksillä.
Häränsilmämunan paistaminen käy kätevästi tällä niksillä.Shutterstock
Julkaistu 28.04.2018 08:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Paistetut kananmunat kruunaavat viikonlopun aamupalapöydän. Tällä niksillä saat kananmunat onnistumaan taatusti!

Jos kaipaat nopeampaa munareseptiä, videolta löydät helpon sellaisen.

Sunny side up eli häränsilmämuna tarkoittaa pannulla paistettua munaa, jonka valkuainen on hyytynyt kauttaaltaan, mutta keskellä oleva keltuainen on vielä juoksevaa.

Nämä kananmunat ovat paitsi ulkonäöltään kauniita, myös todella herkullisia. Juokseva keltuainen tekee annoksesta mehevän ja kastikemaisen, ja halutessasi voit  käyttää keltuaista vaikkapa leipäpalojen dippaamisen.

Kylmä pannu on täydellisten munien salaisuus

Näiden kananmunien valmistuksessa kaikki alkaa kylmältä pannulta. Riko kananmunat varovasti öljyttyyn pannuun ja anna pannun lämmetä hiljalleen keskilämmölle. Pannua ei siis missään vaiheessa päästetä lämpeämään kuumaksi.

Tällä tavalla valkuainen muuttuu sakeutuu ja kypsyy hitaasti, kun taas keltuainen pysyy keskellä juuri sellaisena kuin me haluamme. 

kananmunaNäiden munien kanssa maltti on valttia.Shutterstock

Toisin kuin monesti paistetun kananmunan kanssa, tällä menetelmällä lopputulos ei ole lainkaan kumimainen, päinvastoin! Lisäksi hitaasti paistunut kananmuna liukuu pannulta kätevästi lautaselle tai leivän päälle.

Tarjoile kananmuna aamupalalla esimerkiksi pekonin ja hyvän leivän kumppanina.

Lähde: Peachdish

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenHuikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaUnohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeillaKokin pettämätön pannukikka kananmunien paistamiseen – tätä niksiä et ole taatusti vielä kokeillut!Uskomattoman helpot niksit muuttavat käsityksesi kananmunien paistamisesta – näitä kokkien ohjeita et ole vielä kokeillut!
KananmunaAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin

  • 20.5.17:01
    Ruoanlaitto

    Ravintolakokkien kikka parhaaseen munakokkeliin – oletko testannut?