Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tieteen avulla onnistut taatusti: Näin tiedät, kuinka kypsä kananmuna on – joka kerta!

Kuvakaappaus: Bright Side
Kuvakaappaus: Bright SideShutterstock
Julkaistu 17.07.2016 08:03

MTV LIFESTYLE

Kananmunan keittoajasta puhutaan paljon, mutta miltä minkäkin verran keitetty kananmuna oikeastaan näyttää, ja mikä onkaan paras tapa kypsentää kananmuna?

Kananmunan keittäminen ei ole niin helppoa kuin luulisi, mikä johtuu kananmunan rakenteesta, joka jakautuu kahteen: keltuaiseen ja valkuaiseen. Jos tarkkoja ollaan, keltuaista ja valkuaista tulisi kypsentää eri lämpötiloissa, jotta lopputuloksesta tulisi täydellinen. Valkuaiselle optimaalinen kypsennyslämpötila on 82 astetta ja keltuaiselle 77 astetta.

Amerikkalainen kokki J. Kenji Lopez-Alt käytti tiedettä apunaan löytääkseen täydellisen tavan keittää kananmunat. Hän laittoi ison kasan kananmunia kiehumaan 30 sekunniksi, ja lisäsi sen jälkeen veteen pari jääkuutiota viilentääkseen veden lämpötilaa. 30 sekunnin välein hän otti yhden kananmunan pois vedestä. Kuvasta näkyvät tulokset.

Kuvasta on helppo löytää itse eniten miellyttävä rakenne. Katso siis kuvaa ja hyödynnä Lopez-Altin kypsennystapaa ja saat juuri sinulle täydellisen kananmunan!

Lähde: Bright Side

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tutkijat: Kananmunaa kannattaa keittää 32 minuuttiaMitä tarkoittaa, jos kananmunan keltuainen muuttuu keitettäessä harmahtavaksi? Väri paljastaa yleisen virheenJulia Childin 10 sekunnin nopea munakikka – heti testiin!Kuva paljastaa, kuinka monta minuuttia kananmunia kannattaa keittää – ota pois liedeltä!Kylmään vai kiehuvaan veteen – osaatko keittää kananmunat oikein?Osaatko keittää kananmunan oikein? Harmahtava väri keltuaisessa paljastaa yleisen virheen
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen