Helppo ja nopea pestopasta! Kati vinkkaa edullisen ja yllättävän raaka-aineen
Pestopasta on yksi suosikkiarkiruoista, mutta oletko koskaan valmistanut sitä näin?
Perinteisen pestokastikkeen kulmakiviä ovat basilika, oliiviöljy, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto. Mikään ei kuitenkaan estä silloin tällöin leikittelemällä tällä kastikkeiden klassikolla.
Testaa värikäs versio pestopastasta
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa nyt pestopastan, johon voi hyödyntää edullista ja yllättävää raaka-ainetta.
– Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin, Kati vinkkaa.
Punajuuripesto valmistuu käden käänteessä tehosekoittimessa kypsiä punajuuria hyödyntäen. Pestokastike sekoitetaan lopuksi pastan joukkoon. Kastiketta voi kuitenkin hyödyntää myös eri tavalla:
– Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään, Kati neuvoo.
Nappaa resepti: Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät