Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

punajuuri-pestopasta-1-220920_Z724587-Edit-large
Testaa punajuuripestoa levitteenä tai pastan joukossa! MTV

Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Punajuuripesto

  • 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Lisäksi

  • 1–2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (250 g) tuorepastaa

Koristeluun

  • tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje

  1. Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
  2. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä.
  3. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
  5. Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
  6. Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
  7. Tarjoa heti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!