Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maissi-vehnätortillat - helpolla kauppaa parempaa

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 19.06.2016 18:02

Sain vihdoin hankittua itselleni tortillaprässin. Kiitos siitä Culinaria - Keittiöelämää -liikkeen nopealle toiminnalle. Tiedustelin, onko sellaista myynnissä ja kauppias heitti tilauksen viime hetkellä juuri lähtevään tukkukuormaan. Olen saanut kommentteja surkean näköisistä tortilloistani ja prässillä homma korjaantui yhdellä painalluksella. Asiaa edesauttoi myös se, että lisäsin lättytaikinaan masa harina -maissijauhojen lisäksi vehnäjauhoja. Uskaltaisin sanoa koostumusta täydelliseksi. MTV Oy, All rights reserved

Laitoin tortillojen sisään kuhaa, tomaattisalsaa ja muita höysteitä. Katso resepti ja tsekkaa myös muut tacoreseptit.

Masa harina -jauhoja voi olla vaikeaa löytää, mutta hyvin varustetuista erikoisruokakaupoista ja marketeista niitä jo löytyy. Ne ovat se autenttinen tortillajauho. Masa harina -jauhot ovat erittäin hienoksi jauhettua, valkoista maissijauhoa. Ne valmistetaan tekemällä taikina, joka kuivataan ja jauhetaan. Älä korvaa niitä tavallisilla maissijauhoilla, vaan tee niiden puutteessa vehnätortilla.

Maissi-vehnätortillat

10 tortillaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl masa harina -maissijauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

40 g voita

2 dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi nokareina sekaan ja yritä saada seoksesta mahdollisimman tasainen. Lisää vettä ja työstä taikinasta hivenen pinnaltaan kostea. Lisää vettä tai jauhoja tarpeen mukaan. Jaa taikina kymmeneen osaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 45 min. Kauli tai prässää ohueksi. Paista melko kuumalla pannulla noin minuutti per puoli tai kunnes pintaan alkaa ilmestyä ruskeita täpliä. Laita valmiit tortillat pyyhkeen alle, etteivät ne pääse kuivumaan.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuMustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Pizzakoulu Minardin viinitilalla - tsekkaa 24 h pizzaresepti!Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAPeltipizza - silleen kuin ItaliassaMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
katuruokaleivontamaissitortillamasa harinameksikolainentacotexmex
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
tortilla
vehnätortilla

Tuoreimmat aiheesta

katuruoka
  • 03.06.201912:49
    leivonta

    Intialainen pav-sämpylä – katuruoan kera tai sellaisenaan

  • 02.10.201820:18
    taco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 21.08.201821:25
    pitaleipä

    Sabich - israelilainen katuruokaleipä munakoisolla ja kananmunalla

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 07.08.201819:09
    taco

    Kalatacot habanero-salsalla