Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen ja helppo jälkiruoka joulupöytään: Muistatko tämän päärynöistä valmistuvan klassikon?

Kauniiseen purkkiin asetellut päärynät toimivat hyvin myös lahjana.
Kauniiseen purkkiin asetellut päärynät toimivat hyvin myös lahjana. Hellapoliisi/KatiJaakonen
Julkaistu 11.12.2018 17:02

MTV LIFESTYLE

Kermavaahdon tai jäätelön kanssa tarjoiltavat glögimarinoidut päärynät sopivat loistavasti joulupöydän kevyemmaksi jälkiruoaksi. 

Joulupöytään katetaan toinen toistaan maistuvimpia herkkuja, mutta jälkiruokia ei sovi unohtaa. Raskaan aterian päätteeksi maistuu astetta kevyempi herkku; glögimarinoidut päärynät.

Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä päärynät saavat makunsa jouluisista mausteista; tähtianiksesta, kanelitangosta ja neilikasta. Tämä jälkiruoka kannattaa valmistaa maustumaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta päärynät ehtivät imeä itseensä mahdollisimman paljon makua. 

Glögipäärynät 

5 dl vahvaa mustaherukka- tai sekahedelmämehua
1–2 tähtianista
1 kanelitanko
5 neilikkaa
ripaus vaniljasokeria
6–8 pienehköä tuoretta päärynää

Laita mustaherukka- tai sekamehu laimentamatta kattilaan. Lisää tähtianis, kanelitanko, neilikat ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Käsittele sillä välin päärynät. Kuori ne ja poista kannat ja siemenkodat. Puolita. Laita päärynät liemeen ja kuumenna. Laita päärynät liemineen puhtaaseen hillopurkkiin ja anna maustua muutama päivä.

Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistosMango-passionmousse – Katin helppo jälkiruoka sopii vaikka pääsiäispöytäänHellapoliisin glögimarinoidut päärynätPaluu menneisyyteen: Tämä unohdettu jälkiruoka on vitamiineja pullollaan – koska söit viimeksi? Alkoholiton glögiGlögipäärynät
HellapoliisiJouluruokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 4.1.17:34
    Ruoka

    Kaupasta saa nyt halvalla ainekset Katin lasagneen

  • 14.12.202409:43
    Jouluruoka

    Todella helppo ja supersuosittu salaatti joulupöytään: "Valmistuu muutamassa minuutissa"

  • 28.09.202417:03
    Sienet

    Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

  • 27.07.202417:32
    Ruoka

    Katin kikka broilerin marinointiin: Tarvitset vain pienen pussin