Hätkähdyttävä kuva espoolaisen marketin urheiluravinnehyllystä – valikoimapäällikkö paljastaa: Tässä tuoteryhmässä eniten kasvua

lisäravinne espoo
Olarin Prismasta napattu kuva kuvastaa hyvin urheiluravinteiden suosiota. Twitter, Shutterstock

Urheiluravinteet ovat nykyisin ennemminkin sääntö kuin poikkeus kauppojen valikoimissa.

Kauppojen käytäviä kulkiessasi et ole voinut olla törmäämättä yhteen todella nopeasti kasvaneeseen tuoteryhmään – urheiluravinteisiin. Pitkää hyllyriviä on ihmetellyt muun muassa Jarno Kukila, joka julkaisi Twitterissä puhuttelevan kuvan Olarin Prisman urheiluravinnehyllyltä, jolla alkaa miehen mukaan olla niin kokoa kuin näköäkin.

– Ei tarvitse mennä kuin 10 vuotta taaksepäin ja kategoria hädin tuskin oli olemassa Suomessa, Kukila kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

S-ryhmän valikoimapäällikkö Samuli Ylisuvannon mukaan ihmisten kiinnostus hyvinvointia ja liikuntaa kohtaan on viime vuosina ollut selvästi kasvussa, mikä on heijastunut myös kauppojen valikoimiin. Nykyisin urheiluravinteet ovat kauppojen käytävillä erittäin tuttu näky.  

Painonhallintatuotteet myyvät joulun jälkeen

Vaikka urheiluravinnevalikoima on Ylisuvannon mukaan pysynyt viime vuodet tilan puolesta samana, myynti on jatkanut kasvuaan, eikä suosio näytä hiipumisen merkkejä. Mies uskookin, että urheiluravinteiden suosio jatkaa samoilla linjoilla myös lähitulevaisuudessa.

– Urheiluravinteet eivät ole enää vain urheilijoiden juttu, vaan aivan tavalliset ihmiset ja kuntoilijat ovat huomanneet hyötyä lisäravinteista niin liikunnassa kuin palautumisessakin. Asiakasryhmä on laajentunut aktiiviurheilijoista tavallisten ihmisten pariin, Ylisuvanto toteaa.

Tuotteiden suosio näkyy myös siinä, että myydyimpiä urheiluravinnetuotteita ei myydä ainoastaan suurissa marketeissa, vaan niitä löytyy aina pienemmistä myymälöistä huoltoasemille saakka.

– Urheiluravinnejuomat myyvät todella hyvin ja ne ovat eniten kasvanein ryhmä. Myös käyttövalmiit tuotteet ovat iso ryhmä, Ylisuvanto toteaa.

Vaikka erilaiset urheiluravinnevalmisteet myyvät tasaisesti ympäri vuoden, alkuvuodesta painonhallintatuotteet ja proteiinijauheet myyvät Ylisuvannon mukaan eniten, kun ihmiset alkavat keventää ruokavaliotaan joulun herkuttelun jälkeen.

Vaikka urheiluravinteet ovat suosittuja tavallistenkin ihmisten keskuudessa, niiden hyödyistä käydään kiivasta keskustelua. Hyvää Elämää -ohjelmassa viime vuonna vierailleen ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen mukaan 95 prosenttia ihmisistä ei tarvitse lisäproteiinia. 

Katso Laatikaisen haastattelu lisäproteiinin hyödyistä ja haitoista alla olevalta videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat