Hätäännyitkö lopetusuutisesta? Lapin Kullan tarina jatkuu sittenkin – ei kuitenkaan sillä nimellä: "On suoranainen velvollisuutemme pelastaa se"

original-lapland-brewer-kuva-aniko-lehtinen
Tornion Panimo on valmistanut Original Lapland Lageria 5,2 prosentin vahvuisena vuodesta 2017. Kuva: Anikó Lehtinen Kuva: Anikó Lehtinen

Viime viikolla uutisoitiin Hartwallin päätöksestä lopettaa keskiolutvahvuisen Lapin Kullan valmistaminen. Suru lopetusuutisen vuoksi oli kuitenkin ennenaikaista, sillä nyt "Lappari" tekee paluun!

Viime viikolla uutisoitiin Hartwallin päätöksestä lopettaa keskiolutvahvuisen Lapin Kullan valmistaminen. Vastineeksi uutiselle Tornion Panimo Oy on nyt ilmoittanut palauttavansa tuotantoon 1960-luvun alkuperäisversion Lapin Kullan keskiolutreseptistä.

– Tällä paikalla on ollut panimo vuodesta 1873. Lapin Kulta kehitettiin täällä ja reseptin kehittäjänä tunnettu panimomestari työskentelee kanssamme. Tällaisessa tilanteessa on suoranainen velvollisuutemme pelastaa ikoninen klassikko-olut, Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander perustelee päätöstä.

Lapin Kulta kehitettiin Torniossa. Kehittämistyössä keskeisessä roolissa ollut panimomestari Leo Andelin, 83, toimii nykyään itsenäisen Tornion Panimo Oy:n neuvonantajana.

Ei tule myyntiin nimellä "Lapin Kulta"

Koska Lapin Kulta on Hartwallin omistama tavaramerkki, Tornion Panimo palauttaa tuotantoon alkuperäisen 1960-luvun kolmosoluen reseptin Original Lapland Lager-nimisenä. Oluen vahvuus tulee olemaan 4,7 prosenttia ja pakkaus 0,33 litran tölkki.

– Lapin vesi, kotimainen täysmallas, aidot humalat sekä perinteinen, lähes kahden kuukauden käymisprosessi antavat alkuperäiseen Lappariin runsaasti makua myös matalammalla alkoholiprosentilla, Andelin avaa klassikkoreseptin saloja. 

Tornion Panimo on valmistanut Original Lapland Lageria 5,2 prosentin vahvuisena vuodesta 2017.

– Olemme saaneet kuluttajilta kyselyjä miedommasta versiosta, ja Hartwallin päätöksen myötä kysyntä on lisääntynyt. Tuommekin 4,7-prosenttisen pikkutölkin markkinoille jo tulevaksi kesäksi, Kostiander lupaa.

***

Irlantilainen Darren Nicholson neuvoo kuinka lasket Guinnessia oikeaoppisesti:


Lähde: Tornion Panimo Oy

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.