0:25

Hartwallin hittituote joutui törkeän kopioinnin kohteeksi: "Jotenkin tästä tulee mieleen joku muu tuote, kuin vehnäolut?"

Hartwallin toimitusjohtajan mukaan kopiointitapaukset ovat ikäviä, mutta kertovat omaa kieltään juomien tunnettavuudesta. 

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä hämmästelty kiinalaista oluttölkkiä, joka muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävän paljon suomalaista suosikkijuomaa.

– Velipoika laittoi viestiä, että oli Kiinasta löytänyt tällaisen vehnäoluen. Jotenkin tästä tulee mieleen joku muu tuote, kuin vehnäolut? JaskanKaljat-sivustolla pohditaan.

Vaikka Kiinasta bongattu siniraidallinen tölkki muistuttaa ulkoasultaan hyvin paljon Hartwallin Original Long Drink -juomaa, sen kyljessä komeilee kirjainyhdistelmä MSL, ja tölkistä löytyy lonkeron sijaan vehnäolutta. Olut on tölkin tietojen perusteella valmistettu Saksassa.

Kopio halutaan saada pois markkinoilta

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvisen mukaan aina silloin tällöin maailmalta tulee vastaan kopioita yrityksen suosituimmista vientituotteista, kuten juuri Original Long Drinkistä.

– Vaikka tuotemerkkien kopiointi on aina ikävää, on se myös merkki siitä, että juomamme ovat tunnettuja ja haluttuja myös kotimaan ulkopuolella, Järvinen kertoo.

Järvisen mukaan Kiinassa kopiointi on varsin tavallista, ja tämä tapaus tuli Hartwallin tietoon vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun lonkero lanseerattiin Kiinassa. Toimenpiteisiin kyseisen tuotteen osalta on jo ryhdytty.

– Olemme olleet yhteydessä sen valmistajaan ja ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta kopio saadaan pois markkinoilta. Hartwall toki omistaa oikeudet Original Long Drink -brändiin ja -pakkauksiin, Järvinen lisää.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja