Hartwallin hittituote joutui törkeän kopioinnin kohteeksi: "Jotenkin tästä tulee mieleen joku muu tuote, kuin vehnäolut?"

Hartwallin hittituote joutui törkeän kopioinnin kohteeksi 0:25 Hartwallin hittituote joutui törkeän kopioinnin kohteeksi

Hartwallin toimitusjohtajan mukaan kopiointitapaukset ovat ikäviä, mutta kertovat omaa kieltään juomien tunnettavuudesta. 

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä hämmästelty kiinalaista oluttölkkiä, joka muistuttaa ulkonäöltään erehdyttävän paljon suomalaista suosikkijuomaa.

– Velipoika laittoi viestiä, että oli Kiinasta löytänyt tällaisen vehnäoluen. Jotenkin tästä tulee mieleen joku muu tuote, kuin vehnäolut? JaskanKaljat-sivustolla pohditaan.

Vaikka Kiinasta bongattu siniraidallinen tölkki muistuttaa ulkoasultaan hyvin paljon Hartwallin Original Long Drink -juomaa, sen kyljessä komeilee kirjainyhdistelmä MSL, ja tölkistä löytyy lonkeron sijaan vehnäolutta. Olut on tölkin tietojen perusteella valmistettu Saksassa.

Kopio halutaan saada pois markkinoilta

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvisen mukaan aina silloin tällöin maailmalta tulee vastaan kopioita yrityksen suosituimmista vientituotteista, kuten juuri Original Long Drinkistä.

– Vaikka tuotemerkkien kopiointi on aina ikävää, on se myös merkki siitä, että juomamme ovat tunnettuja ja haluttuja myös kotimaan ulkopuolella, Järvinen kertoo.

Järvisen mukaan Kiinassa kopiointi on varsin tavallista, ja tämä tapaus tuli Hartwallin tietoon vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun lonkero lanseerattiin Kiinassa. Toimenpiteisiin kyseisen tuotteen osalta on jo ryhdytty.

– Olemme olleet yhteydessä sen valmistajaan ja ryhtyneet toimenpiteisiin, jotta kopio saadaan pois markkinoilta. Hartwall toki omistaa oikeudet Original Long Drink -brändiin ja -pakkauksiin, Järvinen lisää.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.