Legendaarisesta greippilonkerosta tulee nyt täysin uusi versio, joka on nykyajan trendien mukaisesti täysin alkoholiton.
Suomen kansallisjuomaksikin tituleeratun klassikon Hartwall Original Long Drinkin eli lonkeron tarina saa uuden sivun, kun Helsingin olympialaisissa vuonna 1952 lanseerattu juoma tulee myyntiin nyt myös alkoholittomana.
Aidon lonkeron alkoholiton versio on tehty samoista raaka-aineista kuin alkoholillinen, mutta ilman alkoholia. Juomaan on tuotu ginimäisyyttä alkoholittomalla tisleellä. Tutun greippimaun rinnalle tulee myös alkoholiton inkiväärilonkero.
Nykypäivänä lonkeroa valmistaa Hartwallin lisäksi monet muutkin panimot Suomessa, kuten Olvi ja Sinebrychoff. Hartwallin vuonna 1952 lanseeraama Original Long Drink oli kuitenkin ensimmäinen sarjassaan. Alkoholitonta lonkeroa on aiemmin tuottanut ainakin juomavalmistaja A. Le Coq.
Alkoholiton lonkero vastaa alkoholittomuustrendiin
Hartwallin teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan alkoholittomuus kasvava ilmiö. Kiinnostus omaan hyvinvointiin ja terveellisiin vaihtoehtoihin kasvaa ja reilu neljännes suomalaisista kertoo vähentäneensä alkoholin kulutustaan viimeisen kahden vuoden aikana. Joka kolmas on siirtänyt kulutustaan miedompiin tai alkoholittomiin juomiin.
– Alkoholittomien panimojuomien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Hartwallilla on mahdollisuus viedä juomakulttuuria kohti terveellisempiä ja vastuullisempia valintoja, ja siksi tuomme yhä enemmän alkoholittomia ja vähäalkoholisia vaihtoehtoja paitsi oluissa myös siidereissä ja lonkeroissa. Tuotekehitysporukkamme Lahdessa on täynnä loistavia osaajia, jotka ovat myös alkoholittoman aidon lonkeron maun takana, kertoo Hartwallin laki- ja yhteiskuntavastuujohtaja
