Hans Välimäki tulistui Aino-Kaisa Pekosen "käsittämättömistä" ravintolapuheista – nyt ministeri loiventaa kohukommenttiaan: "Kyllä ravintoloissa voi olla"

Ministeri Pekonen vastaa Hans Välimäen kritiikkiin:"Se oli oma henkilökohtainen suositukseni" 2:20 Ministeri Pekonen vastaa Hans Välimäen kritiikkiin:"Se oli oma henkilökohtainen suositukseni"

Keittiömestari Hans Välimäki tulistui ministeri Aino-Kaisa Pekosen puheista Yle TV1:n Marja Sannikka -ohjelmassa viime perjantaina. Ministeri Pekonen totesi lähetyksessä, että vaikka ravintolat ovat auki, ei se tarkoita, että niihin pitäisi mennä. Välimäki piti Pekosen lausuntoa "käsittämättömänä". Nyt Pekonen kommentoi kohua MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Videolla Hans Välimäki kysyy suoraan ministeri Aino-Kaisa Pekoselta: – Onko kyseessä hallituksen uusi linjaus, mistä esimerkiksi minulla ei ollut sen suurempaa tietoa?

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen sanoo, ettei hänen kommenttinsa ravintolaan menemisestä ole hallituksen linja, vaan hänen henkilökohtainen suosituksensa.

– Meillä ei ole (hallituksessa) mitään uusia suosituksia. Tämä oli oma henkilökohtainen suositukseni muistaa pitää etäisyyksiä. On paljon puhuttu, onko epäreilua että lapset eivät voi harrastaa ja aikuiset voivat istua ravintolassa. Minusta se on epäreilua.

Pekonen ihmetteli Marja Sannikka -ohjelmassa, miksi lapset eivät saa mennä harrastuksiin, mutta aikuiset saavat mennä ravintolaan. Hän myös suositteli ihmisiä olemaan menemättä ravintolaan.

– Se, että meillä on ravintolat auki, niin se ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi mennä ravintolaan. Me voidaan jokainen toimia vastuullisesti ihan kaikessa mitä teemme ja miettiä, että onko se välttämätöntä. Onko minun välttämätöntä mennä ravintolaan, vai voisinko hakea sen ravintolaannoksen kotiin, hän lisäsi.

Keittiömestari Hans Välimäki kommentoi asiaa ensin somessa ja tiistaina hän kysyi suoraan ministeriltä MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten ravintolatoiminta ja lasten harrastukset liittyvät toisiinsa.

– Kysymys kuuluu, että miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Ovatko ne toisiaan poissulkevia, ja oliko kyseessä ministerin oma mielipide vai onko kyseessä hallituksen uusi linjaus, mistä esimerkiksi minulla ei ollut sen suurempaa tietoa?

Pekonen pehmensi hieman sanojaan perjantaista. Hänen mukaansa ravintolaan voi kyllä mennä, kunhan pitää turvatoimista huolta.

– Aikuisten pitäisi toimia vastuullisesti. Ei ole tullut uusia rajoituksia ravintoloiden osalta. Kyllä ravintoloissa voi olla, mutta sen pitää olla terveysturvallista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!