Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki muistuttaa: Rosolli on helppo pilata – vältä tämä moka!

Shutterstock
Julkaistu 21.12.2014 19:02

MTV LIFESTYLE

Sillisalaatiksikin kutsutun rosollin pääraaka-aineiden keittämiseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota, jotta perinteinen herkku onnistuisi parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Rosolli on perinteinen jouluherkku, jota löytyy monesta suomalaisesta joulupöydästä. Kokki Hans Välimäki huomauttaa, että perunan, porkkanan ja punajuuren kypsentämisessä kannattaa olla tarkkana, jotta rosolli ei mene yksinkertaisen keittomokan vuoksi pilalle.

– Koska rosolli tarjoillaan kylmänä, kannattaa pitää huoli siitä, että raaka-aineita on keitetty riittävästi, Välimäki muistuttaa.

Kylmyys kovettaa juureksia

Keittämisen jälkeen keitetyt juurekset kuutioidaan perinteisesti rosollia varten ja tämän jälkeen klassista salaattia säilytetään jääkaapissa. Koska keitetyt juurekset tarjoillaan rosollisssa kylminä, on tärkeää olla varma siitä, etteivät raaka-aineet ole jääneet raaoiksi, sillä jääkaapin kylmyys vaikuttaa niiden rakenteeseen.

– Jos raaka-aineet jättää vähänkään raaoiksi, niin voi olla, että ne muuttuvat hetken päästä ihan kivikoviksi. Siksi kaikki keitettävät raaka-aineet kannattaa keittää rosollia varten vähän tavallista kypsemmiksi, Välimäki toteaa.

Valitse perunalajike tarkkaan

Perinteisesti peruna on tärkeä osa rosollia, mutta mikä tahansa perunalajike ei suinkaan sovi rosolliin. Kaupassa kannattaa siksi valita tarkkaan lajike, joka ei hajoa keitettäessä, ja kestää ehjänä myös kuutioinnin.

– Jos rosolliin laittaa perunaa, niin on tärkeää muistaa valita oikea perunalajike, Välimäki kertoo.

– Kiinteämaltoinen peruna kestää kypsennystä jauhoista perunaa paremmin, hän jatkaa.

LUE MYÖS: Unohda kuiva joulukinkku: Näin saat takuulla mehevämpää possua!

Klassinen rosolli ihanine makuineen kuuluu ehdottomasti joulupöytään. Se säilyy jääkaapissa hyvin viikon. Poimi täältä ohje reseptin tekoon.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Toimitko näin, kun ostat ja valmistat perunoita? Tärkeää tietoa myös säilytykseen liittyenSyöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”Tv-kokki muistuttaa kotikokkien tyypillisestä virheestä – ethän kypsennä perunoita näin?Näin helposti korvaat majoneesin perunasalaatissa – poimi talteen legendaarisen julkkiskokin vinkitKokki paljastaa täydellisen risoton salaisuuden – näillä vinkeillä jokainen voi onnistua!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • Eilen10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • Eilen07:46
    Ruoka

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • ke17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • ke13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?