Benito Casagrande päätti keskeyttää vuokran perimisen turkulaisravintoloilta – kaikki eivät olekaan tyytyväisiä: "Heidän mielestään olen avannut nyt Pandoran lippaan"

Benito Casagrande ja Casagranden talo
Benito Casagrande

Turun Sanomat uutisoi viime viikolla, että turkulainen arkkitehti Benito Casagrande ei peri omistamissaan taloissaan toimivilta ravintoloilta vuokraa koronakriisin aikana. Casagrande kertoo nyt MTV:lle saaneensa ravintoloitsijoilta paljon kiitosta päätöksestään, mutta kaikki eivät suinkaan ole tyytyväisiä ratkaisuun.

Kuvassa Benito Casagrande ja Casagranden talo Turussa. 

Turkulaisarkkitehti Benito Casagrande teki viime viikolla periaatepäätöksen olla perimättä vuokraa koronakriisin aikana ravintoloilta, jotka toimivat hänen omistamissaan tiloissa. Casagranden tiloissa toimii Turussa 10 ravintolaa. Arkkitehti halusi kantaa kriisissä oman kortensa kekoon ja helpottaa pienyrittäjien elämää. 

– Nämä vuokralaiset ovat olleet paikoillaan vuosikymmenet, joten he ovat minulle kuin perheenjäseniä, Casagrande kommentoi Iltalehdelle viime viikolla.

MTV:n tavoittama Casagrande kertoo saaneensa päätöksensä jälkeen paljon positiivista palautetta ja kiitosta ravintoloitsijoilta. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet yhtä kannustavia.

– Ravintoloitsijat ovat tietysti oikein tyytyväisiä, mutta on paljon muita, jotka eivät ole lainkaan tyytyväisiä. Heidän mielestä olen nyt avannut jonkun Pandoran lippaan, eikä tämä ole ollenkaan hyvä idea. He ajattelevat, että leviääkö tämä homma ja aukeaako koko perälauta, Casagrande sanoo ja viittaa puheillaan muun muassa muihin vuokranantajiin. 

"Omnia vincit amor"

Kaikki eivät siis ole valmiita toimimaan Casagranden lailla poikkeuksellisessa tilanteessa. Casagrandelle itselleen päätös vuokranperinnän laittamisesta tauolle oli kuitenkin itsestäänselvä. Eiväthän ravintoloitsijat pysty maksamaan vuokraa, jos rahaliike pysähtyy. 

– Päätös tuli aika spontaanisti minulta. Oli päivänselvää että ravintolatoiminta ei tässä tilanteessa kannata. Kolme ravintolaa meni jo alkumetreillä kiinni. Yksi kiinalaisravintola pani lapun luukulle jo aiemmin, koska ihmiset eivät uskaltaneet siellä enää käydä.

77-vuotias Casagrande kertoo olevansa tällä hetkellä itse karanteenissa maaseudulla, eikä hän ole seurannut tiiviisti uutisointia asian tiimoilta. Kaikkien kannalta olisi tietysti parasta, jos poikkeustila ei jatkuisi kovin pitkään. 

– Tämän pituutta ei voi kukaan tietää. Elämä kuitenkin voittaa. Talomme seinässä lukee omnia vincit amor, rakkaus voittaa kaiken. Sen pitäisi jo kertoa muille, mitkä asiat menevät nyt edelle. 


***

Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin":

3:03

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja