Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäeltä yllättävä munavinkki viikonlopun herkutteluun – tässä reseptissä odotus palkitaan

Kananmunien annetaan maustua voimakkaassa mausteliemessä.
Kananmunien annetaan maustua voimakkaassa mausteliemessä. Shutterstock
Julkaistu 10.03.2018 09:28

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Voimakkaassa mausteliemessä maustuneet kananmunat sopivat niin aasialaisen ruoan lisukkeeksi kuin ruokaisaan salaattiin. 

Huippukokki Hans Välimäki on suuri kananmunien ystävä, ja mies paljastikin tovi sitten syöneensä keitettyjä kananmunia aamupalaksi lähes koko ikänsä.

Tiesitkö? Suomalaiset syövät kananmunia noin 12 kiloa henkeä kohden vuodessa. 

Tässä Välimäen kehittelemässä reseptissä keitetyt kananmunat upotetaan mausteliemeen, jonka ansiosta kananmunaan saadaan hyvän maun lisäksi myös kaunis pinta.

Liemen ja kananmunien maustuminen vie hieman aikaa, mutta lopputulos on odottelun arvoinen. Valmiita munia voit nauttia sellaisenaan, salaatin päällä tai vaikkapa aasialaisten ruokien lisukkeena. Kananmunat sopivat erinomaisesti myös pääsiäispöytään. 

"Teemunat" Hans Välimäen tapaan

1 l soijaa
0,4 l riisiviinietikkaa
0,2 kg sokeria
1 rkl chilihiutaleita 
10 kpl chiliä viipaloituna
1 puntti korianteria silputtuna
13 g paahdettuja korianterin siemeniä
50 g inkivääriä
kananmunia

Kiehauta etikka ja sokeri ja lisää muut aineet. Jäähdytä liemi ja anna maustua yön yli. Siivilöi liemi.

Keitä kananmunia 5 ja puoli minuuttia. Kuori jäähtyneet kananmunat ja lisää munat liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna maustua. Mitä kauemmin pidät kananmunia liemessä, sitä voimakkaamman makuisia munista tulee. 

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Helppoa ja nopeaa arkiruokaa – herkullinen tomaattikeitto valmistuu alle puolessa tunnissaSuomalaiskokin vinkki: Meheviä lihapullia saakin aikaiseksi näin helposti – unohda kokonaan paistaminenFilippiiniläinen Adobo-kanaMomofukun marinoidut kananmunatMaailman kummallisin kananmunaresepti – oletko kuullut tästä kiinalaisesta herkusta?Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
KananmunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin