Hans Välimäeltä yllättävä munavinkki viikonlopun herkutteluun – tässä reseptissä odotus palkitaan
Voimakkaassa mausteliemessä maustuneet kananmunat sopivat niin aasialaisen ruoan lisukkeeksi kuin ruokaisaan salaattiin.
Huippukokki Hans Välimäki on suuri kananmunien ystävä, ja mies paljastikin tovi sitten syöneensä keitettyjä kananmunia aamupalaksi lähes koko ikänsä.
Tiesitkö? Suomalaiset syövät kananmunia noin 12 kiloa henkeä kohden vuodessa.
Tässä Välimäen kehittelemässä reseptissä keitetyt kananmunat upotetaan mausteliemeen, jonka ansiosta kananmunaan saadaan hyvän maun lisäksi myös kaunis pinta.
Liemen ja kananmunien maustuminen vie hieman aikaa, mutta lopputulos on odottelun arvoinen. Valmiita munia voit nauttia sellaisenaan, salaatin päällä tai vaikkapa aasialaisten ruokien lisukkeena. Kananmunat sopivat erinomaisesti myös pääsiäispöytään.
"Teemunat" Hans Välimäen tapaan
1 l soijaa
0,4 l riisiviinietikkaa
0,2 kg sokeria
1 rkl chilihiutaleita
10 kpl chiliä viipaloituna
1 puntti korianteria silputtuna
13 g paahdettuja korianterin siemeniä
50 g inkivääriä
kananmunia
Kiehauta etikka ja sokeri ja lisää muut aineet. Jäähdytä liemi ja anna maustua yön yli. Siivilöi liemi.
Keitä kananmunia 5 ja puoli minuuttia. Kuori jäähtyneet kananmunat ja lisää munat liemeen niin, että ne peittyvät kokonaan. Anna maustua. Mitä kauemmin pidät kananmunia liemessä, sitä voimakkaamman makuisia munista tulee.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan