Voimakkaassa mausteliemessä maustuneet kananmunat sopivat niin aasialaisen ruoan lisukkeeksi kuin ruokaisaan salaattiin.
Huippukokki Hans Välimäki on suuri kananmunien ystävä, ja mies paljastikin tovi sitten syöneensä keitettyjä kananmunia aamupalaksi lähes koko ikänsä.
Tiesitkö? Suomalaiset syövät kananmunia noin 12 kiloa henkeä kohden vuodessa.
Tässä Välimäen kehittelemässä reseptissä keitetyt kananmunat upotetaan mausteliemeen, jonka ansiosta kananmunaan saadaan hyvän maun lisäksi myös kaunis pinta.
Liemen ja kananmunien maustuminen vie hieman aikaa, mutta lopputulos on odottelun arvoinen. Valmiita munia voit nauttia sellaisenaan, salaatin päällä tai vaikkapa aasialaisten ruokien lisukkeena. Kananmunat sopivat erinomaisesti myös pääsiäispöytään.
"Teemunat" Hans Välimäen tapaan
1 l soijaa
0,4 l riisiviinietikkaa
0,2 kg sokeria
1 rkl chilihiutaleita
10 kpl chiliä viipaloituna
1 puntti korianteria silputtuna
13 g paahdettuja korianterin siemeniä
50 g inkivääriä
kananmunia
