Haksahditko uusimpaan avokadovillitykseen? Ei ehkä olisi kannattanut

avokadot
Avokadon siemen on kehotettu pyöräyttämään mukaan smoothieen. Shutterstock

Avokadosta on tullut todellinen trendihedelmä, jota käytetään niin lämpimissä kuin kylmissäkin ruoissa. Tuorein trendi on syödä avokadosta myös sen siemen.

Avokadosta syödään normaalisti sen vihreä, pehmeä hedelmäliha. Aina tasaisin väliajoin sosiaalisessa mediassa nousee kuitenkin esiin kehotus syödä myös avokadon siemen, keskeltä löytyvä kova kivi. Vinkkien mukaan kivi on todellista superruokaa ja sen voi syödä siinä missä itse hedelmänkin. Mutta kannattaako kiveä oikeasti syödä? Health-lehden mukaan ei.

– Olen suuri avokadojen ystävä. Syön niitä päivittäin, ja suosittelen niitä myös asiakkailleni. Avokadon kiven syömisen hyödyistä on esitetty joitakin terveysväitteitä, mutta aihetta ei ole tutkittu riittävästi, toteaa lehden toimittaja, ravitsemustieteilijä Cynthia Sass.

Avokadon kiveä sivunneissa tutkimuksissa todetaan, että aihe vaatii lisätutkimuksia, jotta selviäisi, onko siemen oikeasti turvallista syödä. Lisäksi tutkimukset ovat yleensä keskittyneet tutkimaan avokadon siemenestä tehtyjä uutteita, ei siementä itseään. Health-lehden mukaan lieneekin ehkä järkevämpää syödä avokadosta vain sen pehmeä hedelmäliha.

Lähde: Health

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja