Grilliruokahitti villitsee Suomessa: "Myydään mökkikuntien kaupoista usein loppuun"

hampurilainen vaasan
Grillatut hampurilaiset ovat nyt mökkikansan suosikkiruokaa. Vaasan Oy

Kotona tehtyjen hampurilaisten nousu suomalaisten arki- ja pyhäruokalistoille on mökkikauden myötä kiihtynyt, paljastaa leipomoalan yritys Vaasan Oy.

Ensimmäiset tuoreet, Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät päivittäiskauppaan tuonut leipomoyhtiö Vaasan kertoo, että odotukset kaikkien aikojen kotimaisesta laatuhampurilaisten aikakaudesta pitävät paikkansa.

Kansainvälistä katuruokien aatelia edustaneet hampurilais- ja nakkisämpylät myydään nyt mökkikuntien kaupoista usein loppuun, kun lomalaiset ovat innostuneet grillaamaan burgereita.

Suomen grillauskausi on kylmästä alkukesästä huolimatta lähtenyt käyntiin hyvin. Vaasan Oy:n myyntitilastot osoittavat, että tuoreiden sämpylöiden kulutus on levinnyt lomien myötä kaupungeista maaseudulle.

– Tuoresämpylöiden menekkipiikit ovat noudattaneet sesonkeja ja lomakautta. Vapusta alkanut sesonki ja juhannuksena ennätystasolle noussut myynti näkyi valitettavasti hetkittäin myös kauppojen tyhjinä sämpylähyllyinä, kun kaupoilla oli haasteita pysyä tilauksissaan menekin perässä, kertoo Vaasan Oy:n projektipäällikkö Minna Turunen.


Kesäinen ananas-bbq-hampurilainen 

1 kpl  hampurilaissämpylä
150-200 g naudan jauhelihaa
2 siivua pekonia
1 rengas tuoretta ananasta
2 rkl majoneesia
2 rkl säilykejalapenoja hienonnettuna
2 salaatinlehteä
suolaa ja pippuria

Muotoile jauhelihasta hampurilaispihvi ja mausta se molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista parilapannussa haluamaasi kypsyysasteeseen - suosituin on medium, eli keskeltä vielä punertava pihvi. Grillaa myös pekoni- ja ananassiivut. Sekoita majoneesin joukkoon hienonnetut jalapenot.

Vinkki: pihvi kannattaa muotoillessa painaa keskeltä hieman ohuemmaksi. Näin se pitää muotonsa, eikä pullistu paistettaessa.

Paahda hampurilaissämpylöiden sisäpinta grillissä, voitele pohja ja kansi jalapenomajoneesilla. Täytä burgeri salaatilla, pihvillä, pekonilla ja ananaksella. Paina kansi kiinni.

Lähde: Vaasan Oy

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat