Burgerimies-tv-sarjasta ja Naughty BRGR -hampurilaisketjusta tuttu huippukokki Akseli Herlevi etsii inspiraatiota uusiin burgereihin tällä kertaa formuloiden ympärillä vallitsevasta ruokakulttuurista.
Formuloiden maailmaa tutkivaan Formulasirkus-makasiiniohjelmaan liittyy tällä kaudella myös huippukokki Akseli Herlevi, joka tarkastelee osakilpailupaikkojen paikallista katuruokakulttuuria. Herlevi matkustaa C Moren F1-tiimin mukana Australian, Azerbaidzhanin, Unkarin ja Meksikon osakilpailuihin.
Jokaisesta kisaviikonlopusta Herlevi laatii omat, kyseisen maan ruokakulttuurin inspiroimat reseptit yhdessä leipomoyritys Vaasanin kanssa.
Kuuluuko ananas burgeriin?
Ensimmäinen osakilpailu käydään Australiassa, missä myös Herlevi kävi hakemassa inspiraatiota paikallisesta ruoasta.
– Normaalisti Melbournessa laitetaan burgerin väliin punajuurta, mutta itse en, sillä se on aika liukasta tavaraa ja tulee helposti rinnuksille. Ananas on siinä ihan sen takia, että se paitsi kasvaa myös Australiassa, on ananas varmasti ”someraivoalttein” hedelmä, mitä tulee sen käyttöön burgerissa tai pizzassa, Herlevi kommentoi.
Herlevi tahtoo tarjota epäilijöille mahdollisuuden, sillä hänen mielestään ananakselle on ainakin tässä hampurilaisessa paikkansa.
