Tiedätkö tuttujen juustojen erot?
Tuoreessa Halpa vs. kallis -jaksossa maisteltiin ja vertailtiin erilaisia kevyempiä kermajuustoja. Perinteiset kermajuustot ovat yksiä suomalaisten suosikkijuustoja, mutta leivän päälle höylätään monissa kodeissa myös esimerkiksi edamia, emmentalia ja goudaa. Mitä eroa näillä juustoilla oikeastaan on?
Lue myös: Sorrutko yleiseen juustohöylävirheeseen?
Edam
Edam on alun perin hollantilaisesta Edamin kylästä kotoisin oleva pehmeä ja verrattain mieto juusto, joka on yleensä vähärasvaisempaa kuin monet muut kypsytetyt juustot.
Edam valmistetaan lehmän maidosta hapatteen avulla ja sen joukkoon lisätään vain suola.
Miedon makuinen edam maistuu leivän päällä usein myös lapsille.
