Gordon Ramsay jyrähtää: Nämä ruokatrendit tulisi unohtaa mahdollisimman nopeasti!
Julkkiskokki Gordon Ramsay toivoo, että ravintoloissa luovuttaisiin mahdollisimman pian suolaisista vaahdoista, tryffelillä maustetusta öljystä ja ensiluokkaisen lihan väärinkäytöstä.
Aivan kaikki ruokatrendit eivät ole vahvoista mielipiteistään tunnetun Gordon Ramsayn mieleen. Mies onkin nyt listannut kolme ruokailmiötä, joiden hän toivoisi menevän mahdollisimman nopeasti ohitse, kertoo Popsugar.
Vaahdot
Vaahdot ovat ensimmäinen asia, joista julkkiskokki luopuisi välittömästi. Vaikka jälkiruokiin vaahdot voivat tuoda kivan lisän, suolaset vaahdot ovat jotain, jota mies ei voi ymmärtää. Esimerkkinä Ramsay mainitsee luuytimestä valmistetun vaahdon – käsittämätöntä!
– Joskus ne näyttävät samalta kuin myrkyllinen kuona seisseen altaan pinnalla, Ramsay toteaa.
Tryffeliöljy
Tryffeliöljyä lisätään Ramsayn mukaan nykyisin aivan liian moneen ruokalajiin. Ja aivan liian paljon.
– Pahin asia minulle on tryffeliöljy, Ramsay kertoo.
Kuinka monta Ramsayn peräänkuluttamaa taitoa hallitset? 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – Gordon Ramsay kysyy, osaatko sinä?
Ramsayn mukaan ihmiset käyttävät tryffeliöljyä samaan tapaan kuin mitä tahansa muutakin öljyä, eli valuttavat sitä runsain mitoin ruokien päälle. Tryffeliöljy on Ramsayn mukaan kuitenkin ainesosa, jota tulisi lisätä ruokiin todella, siis todella vähän.
Wagyu-liha
Japanilaista Wagyua, toiselta nimeltään Kobe-härkää pidetään yhtenä maailman ensiluokkaisimpana lihana, ja sitä löytyykin nykyisin todella monen ravintolan ruokalistalta. Liian monen, jos Ramsaylta kysytään.
Tätä maailmankuulua lihaa tulisi Ramsayn mukaan muistaa kohdella sen ansaitsemalla tavalla – ei lihapullina, kuten liian monissa paikoissa näkee tehtävän.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa