Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Giniä ja käsidesiä kansalle – näin suomalaistislaamot pyristelevät koronakriisissä: "Alkoissa kauppa käynyt aika hyvin"

2:26Helsinki distilling company valmistaa nyt myös käsidesiä!
Julkaistu 21.03.2020 09:02
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Myös suomalaiset juomayritykset varautuvat nyt koronakriisin aiheuttamiin haasteisiin. Tunnetut tislaamot ovat ryhtyneet tuottamaan käsidesiä alkoholijuomien rinnalla. Helsingin Teurastamolla toimivan The Helsinki Distilling Companyn Kai Kilpinen kertoo, miten poikkeustilanne näkyy juomayrityksessä.

Koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila vaikuttaa nyt lähes jokaiseen suomalaiseen jollain tavalla. Kerroimme aiemmin, miten ravintola-ala on ajautunut katastrofaaliseen tilanteeseen, kun asiakkaat ovat vetäytyneet koteihinsa, eivätkä käy ulkona syömässä. Osa ravintoloitsijoista on tosin kehitellyt vaihtoehtoisia konsepteja selviytyäkseen pahimmilta vaurioilta: Helsingissä esimerkiksi Michelin-ravintola Oraa pyörittävä keittiömestari Sasu Laukkonen vaihtoi fine diningista sushiin, Henri Alén puolestaan myy karjalanpaistia kotiinkuljetettuna. 

Ravintola-alan lisäksi  koronakriisin vaikutukset tuntuvat myös juomabisneksessä. Esimerkiksi suomalaisten tislaamojen ravintolamyynti on hetkellisesti seisahtunut. 

– On se vaikuttanut kaikkiin. Ehkä eniten tietysti se, että ravintolat ja baarit ovat pääosin sulkeutuneet, joten siinä iso osa asiakkaista kaikkosi – tai siis toivottavasti siirtyi myöhempään tulevaisuuteen, kertoo The Helsinki Distilling Companyn master blender .

Kai Kilpinen

käsidesi1Fanni Parma /MTV Uutiset

The Helsinki Distilling Company tuottaa Helsingin Teurastamolla sijaitsevalla tislaamollaan muun muassa giniä. Poikkeustilanteen vuoksi yritys on kuitenkin joutunut keksimään myös uudenlaisia ansaintamallia, vaikka kauppa käykin Alkoissa Kilpisen mukaan ainakin vielä aika hyvin.

Nyt tislaamolla valmistetaan kuitenkin myös käsidesiä.

– Käsidesistä on pulaa meillä ja maailmalla, joten ajattelimme, että mekin sitä alamme nyt tuottamaan. Meillä on täällä osaaminen ja laitteistot. 

Suomessa myös esimerkiksi ginistään tunnettu Kyrö Distillery Company on lähtenyt nyt mukaan käsidesibisnekseen. 

Miten koronakriisi kaiken kaikkiaan vaikuttaa juoma-alaan? Ostavatko ihmiset vielä juomia Alkosta? Katso videolta The Helsinki Distilling Companyn Kai Kilpisen haastattelu.

Lisää aiheesta:

Arvostettu olutbrändi avaa ravintolan Helsinkiin: "Muutama toivottu ja käsistä viety tuote tekee paluun"Eetu ja Fred kehittivät poikkeuksellisen alkoholijuoman – myytiin tunneissa loppuun Alkoissa, kysellään jo maailmallakin: "Taidettiin muutaman kerran tuulettaa"HS: Henri Alén ihmettelee älytöntä ajatusta ravintoloiden avaamiseen liittyen: "Tarttuuko se korona jotenkin erityisen helposti jonkun tietyn kellonajan jälkeen?"Suomalaisbaarit keksivät tavan cocktailien kotiinkuljetuksille: "Cocktail Box" toimii nyt seitsemässä kaupungissa – lisää halutessasi alkoholiKohtuuhintaisen käsidesin kysyntä räjähti – pohjanmaalaisfirman vastaisku yli 30 euron pulloille kannatti ja toimitusjohtaja Miika perui lomautukset"Karanteeniboksien" kauppa käy kuumana – suomalaisyritykset taistelevat myyntien romahtamista vastaan: "Yksin tästä ei selvitä, kilpailemalla tilanteesta ei tehdä lainkaan parempaa"
JuomatKoronavirusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 26.10.09:43
    Ruokakauppa

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 17.10.14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • 22.9.14:47
    Ilmiöt

    Hämmentävästä juomasta tuli ilmiö Suomessa

  • 22.8.07:49
    Ravintolat

    Miten Michelin-ravintolalla voi olla anniskeluluvat toisen ravintolan kautta? Noho kommentoi

  • 26.7.14:35
    Vesimeloni

    Näppärä kikka! Raikas kesäjuoma syntyy yhdestä raaka-aineesta