Marin nerokas mozzarella-kikka kerää kehuja: Voiko tämä olla edes mahdollista?

Punajuurimozzarellasalaatti Mari Moilanen-6-2
Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilasen punajuurimozzarellasalaatti. Mari Moilanen

Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilanen keksi hauskan ja yksinkertaisen tavan "tuunata" tavallista mozzarellaa.

Suosittua Jotain maukasta -ruokablogia pitävä ruokatoimittaja Mari Moilanen päätti tehdä punajuuri-mozzarellasalaattia, mutta ei aivan perinteiseen tyyliin. Mari nimittäin sai hauskan idean, jota päätti testata käytännössä. 

– Punajuurimozzarellasalaatti. Joku siellä jo tuhahtaa, että mitä uutta ja ihmeellistä tuossa nyt on. Mutta hei, kyllä siinä on, sillä en puhu punajuuri-mozzarellasalaatista, vaan värjätystä mozzarellasta tehdystä punajuurimozzarellasalaatista, Mari kirjoittaa blogissaan.

Mari halusi kokeilla, voisiko mozzarellapallon värjätä punajuurimehulla. Kaunis lopputulos yllätti ruokatoimittajan itsensäkin. 

– Ei muuta kuin studiolle, mozzapallo punajuurimehuun ja yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä assarini kanssa huokailimme näille punajuuren syvänpurppuraksi värjäämille mozzarellapalloille, joista halkaisemalla paljastui neitseellisen valkoinen sisus. Jes, homma toimi, kuten uumoilinkin! 

Marin ideaa hehkutetaan erityisesti Jotain maukasta -blogin Instagram-sivuilla:

– Mahtava idea, minun on pakko kokeilla tätä!

– Mieletöntä! Näyttää siltä, kuin punajuuri olisi täytetty mozzarellalla.

– Nerokasta, ehdottomasti kokeilen tätä!

Punajuuresta myös hento maku mozzarellaan

Marin mukaan punajuurimehu tuo kauniin värin lisäksi mozzarellan pintaan myös hieman punajuuren maanläheistä aromia. Hän testasi värjäämistä myös porkkanalla, mutta väri ei tarttunut samaan tapaan kuin punajuuren vahva pigmentti. 

Mari itse käytti reseptissään buffalomozzarella eli puhvelinmaidosta valmistettua laadukasta italialaista mozzarellaa, mutta myös "tavallista" mozzarellaa voi aivan hyvin käyttää.

– Molemmat käy, mutta olen itse suuri buffalomozzarellan ystävä ja ne ovat yleensä kauniimman pyöreitä. Tavismozzarella on hieman litteämpää, Mari kertoo MTV:lle.

Mari kertoo rakastavansa värejä ja suunnittelevansa ruokiakin yleensä värit päälimmäisenä mielessä. Siksi hän usein värjäilee erilaisia raaka-aineita.

– Olen esimerkiksi tehnyt pizzapohjan punajuurimehusta, pataleivän porkkanamehusta, värjännyt kvinoaa punajuurimehulla ja keittänyt pastaa punaviinissä.

Punajuurimehun happamuus tekee Marin mukana sen, että mozzarellan pinnasta tulee prosessissa napakka.

– Eli ei pelkoa hajoamisesta!

Jos haluat kokeilla Marin punajuurimozzarellasalaattia, nappaa resepti Jotain maukasta -blogista.​​​​​​​Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja