Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marin nerokas mozzarella-kikka kerää kehuja: Voiko tämä olla edes mahdollista?

Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilasen punajuurimozzarellasalaatti.
Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilasen punajuurimozzarellasalaatti.Mari Moilanen
Julkaistu 03.11.2019 14:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilanen keksi hauskan ja yksinkertaisen tavan "tuunata" tavallista mozzarellaa.

Suosittua Jotain maukasta -ruokablogia pitävä ruokatoimittaja Mari Moilanen päätti tehdä punajuuri-mozzarellasalaattia, mutta ei aivan perinteiseen tyyliin. Mari nimittäin sai hauskan idean, jota päätti testata käytännössä. 

– Punajuurimozzarellasalaatti. Joku siellä jo tuhahtaa, että mitä uutta ja ihmeellistä tuossa nyt on. Mutta hei, kyllä siinä on, sillä en puhu punajuuri-mozzarellasalaatista, vaan värjätystä mozzarellasta tehdystä punajuurimozzarellasalaatista, Mari kirjoittaa blogissaan.

Mari halusi kokeilla, voisiko mozzarellapallon värjätä punajuurimehulla. Kaunis lopputulos yllätti ruokatoimittajan itsensäkin. 

– Ei muuta kuin studiolle, mozzapallo punajuurimehuun ja yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä assarini kanssa huokailimme näille punajuuren syvänpurppuraksi värjäämille mozzarellapalloille, joista halkaisemalla paljastui neitseellisen valkoinen sisus. Jes, homma toimi, kuten uumoilinkin! 

Punajuurimozzarellasalaatti Mari Moilanen-8Näin upeita palleroita värjätyistä mozzarelloista tuli!Mari Moilanen

Marin ideaa hehkutetaan erityisesti Jotain maukasta -blogin Instagram-sivuilla:

– Mahtava idea, minun on pakko kokeilla tätä!

– Mieletöntä! Näyttää siltä, kuin punajuuri olisi täytetty mozzarellalla.

– Nerokasta, ehdottomasti kokeilen tätä!

Punajuuresta myös hento maku mozzarellaan

Marin mukaan punajuurimehu tuo kauniin värin lisäksi mozzarellan pintaan myös hieman punajuuren maanläheistä aromia. Hän testasi värjäämistä myös porkkanalla, mutta väri ei tarttunut samaan tapaan kuin punajuuren vahva pigmentti. 

Mari itse käytti reseptissään buffalomozzarella eli puhvelinmaidosta valmistettua laadukasta italialaista mozzarellaa, mutta myös "tavallista" mozzarellaa voi aivan hyvin käyttää.

– Molemmat käy, mutta olen itse suuri buffalomozzarellan ystävä ja ne ovat yleensä kauniimman pyöreitä. Tavismozzarella on hieman litteämpää, Mari kertoo MTV:lle.

Mari kertoo rakastavansa värejä ja suunnittelevansa ruokiakin yleensä värit päälimmäisenä mielessä. Siksi hän usein värjäilee erilaisia raaka-aineita.

– Olen esimerkiksi tehnyt pizzapohjan punajuurimehusta, pataleivän porkkanamehusta, värjännyt kvinoaa punajuurimehulla ja keittänyt pastaa punaviinissä.

Punajuurimehun happamuus tekee Marin mukana sen, että mozzarellan pinnasta tulee prosessissa napakka.

– Eli ei pelkoa hajoamisesta!

Jos haluat kokeilla Marin punajuurimozzarellasalaattia, nappaa resepti Jotain maukasta -blogista.​​​​​​​

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Uutta hittileipää ylistetään – makupari, jota et ole tullut ajatelleeksi: "Sen laittaminen leivän päälle on neronleimaus!"MTV testasi Natalian käsittämättömän suositun pastareseptin: Salaisuus piilee yhdessä raaka-aineessaKäsittämätön suosio – kaikki tekevät nyt tätä Natalia Salmelan hittipastaa: "Mahdotonta mokata, lapsetkin ovat tykänneet"Jenni antaa yhdelle raaka-aineelle täystyrmäyksen uunifetapastassa: "Ei missään nimessä tulisi käyttää"Jenni keksi maanantaina uuden nopean ja täydellisen arkiruoan – lapsetkin ylistivät: "En kestä, miten hyvää"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa