Ruokatoimittaja ja -kuvaaja Mari Moilanen keksi hauskan ja yksinkertaisen tavan "tuunata" tavallista mozzarellaa.
Suosittua Jotain maukasta -ruokablogia pitävä ruokatoimittaja Mari Moilanen päätti tehdä punajuuri-mozzarellasalaattia, mutta ei aivan perinteiseen tyyliin. Mari nimittäin sai hauskan idean, jota päätti testata käytännössä.
– Punajuurimozzarellasalaatti. Joku siellä jo tuhahtaa, että mitä uutta ja ihmeellistä tuossa nyt on. Mutta hei, kyllä siinä on, sillä en puhu punajuuri-mozzarellasalaatista, vaan värjätystä mozzarellasta tehdystä punajuurimozzarellasalaatista, Mari kirjoittaa blogissaan.
Mari halusi kokeilla, voisiko mozzarellapallon värjätä punajuurimehulla. Kaunis lopputulos yllätti ruokatoimittajan itsensäkin.
– Ei muuta kuin studiolle, mozzapallo punajuurimehuun ja yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä assarini kanssa huokailimme näille punajuuren syvänpurppuraksi värjäämille mozzarellapalloille, joista halkaisemalla paljastui neitseellisen valkoinen sisus. Jes, homma toimi, kuten uumoilinkin!

