Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Finnairin kaikkien aikojen ylistetyin lentokoneruoka: "Aina yhtä iso hitti"

Finnairin bisnesluokan annoksia LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla Vantaalla.
Finnairin bisnesluokan annoksia LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla Vantaalla.MTV
Julkaistu 08.05.2015 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Makuja.fi vieraili toukokuussa usealle eri lentoyhtiölle ruokia valmistavalla LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla, Vantaalla. Samalla selvisi, mitkä ruoat ovat erityisesti Finnairilla lentävien matkustajien mieleen.

Lentokoneruokatehdas LSG Sky Chef valmistaa Vantaalla päivittäin jopa 6000–10 000 ruoka-annosta yli kymmenelle eri lentoyhtiölle. Yksi lentoyhtiöistä on Finnair. Finnairin koneissa tarjoiltavien ruokien joukosta yksi nousee selkeästi ylitse muiden kaikkien aikojen lentokoneruokasuosikkina.

Lihapullat kaikkien aikojen hitti

Finnairin palvelukonsepteista vastaava johtaja Maarit Keränen paljastaa, että eniten positiivista palautetta satelee matkustajilta perinteisistä lihapullista.

– Lihapullat ovat olleet ehdoton suosikki kautta aikojen. Ei ole oikeastaan edes mitään väliä, että onko kyse bisnesluokan vai turistiluokan matkustajista, tai vaikka lomamatkaajista charterlennolla. Lihapullat ovat aina ihan yhtä iso hitti.

Lentokoneruoka 1 tai 2 - Maarit Keränen ja Juha Stenholm
Juha Stenholm ja Maaret Keränen ovat työskennelleet lentokoneruoan parissa yli kymmenen vuoden ajan.MTV

Myös LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla työskentelevä tuotekehitysjohtaja Juha Stenholm vahvistaa lihapullien suosion.

– Lihapullia on jokaisessa kulttuurissa. Se on vähän sellainen universaali herkkuruoka.

Täydelliset raaka-aineet yläilmoihin

Finnairin Maarit Keränen selittää lihapullien suosiota yläilmoissa erityisen hyvin toimivilla raaka-aineilla.

– Lihapullissa ovat kaikki ne komponentit, jotka toimivat koneessa. Lihassa on tarpeeksi rasvaa, joten ne eivät kuivu. Lisäksi pullat ovat usein kastikkeessa, mikä myös estää kuivumista ja antaa lisämakua. Yleensä mukana on myös perunakomponentti tai pastaa, jotka kestävät myös hyvin kuumennusta lentokoneolosuhteissa, Keränen selventää.

Koska lihapullat ovat aina varma hitti, on niitä tarjolla Finnairin lentokoneruokavalikoimassa jatkuvassa kierrossa.

– Meillä on aina jossakin menussa lihapullia. Tällä hetkellä esimerkiksi riistalihapullia Euroopan lentojen bisnesluokassa yhdessä rotaatiossa. Lihapullaviikkoina tulee aina eniten positiivista palautetta.

Ylikypsä liha uusi suosikki

LentokoneruokaMTV

Löytyykö lentokoneruokien joukosta sitten lihapullien lisäksi muita suosikkeja? Tuotekehitysjohtaja Stenholmin mukaan tietyt ruokatrendit heijastuvat myös yläilmojen ruokasuosikkeihin.

– Tämän päivän suurimpia hittejä ovat varmasti erilaiset ylikypsät lihat. Ne toimivat lentokoneessa verrattomasti, eivätkä mene miksikään uunissa, vaikka ne olisivat siellä kauan, Stenholm perustelee.

Lentoyhtiöille ja lentokoneruokatehtaalle ylikypsän lihan suosio onkin melkoinen lottovoitto, sillä ruoat valmistuvat edullisemmista ruhonosista, eivätkä vaadi minuutintarkkaa kypsennystä.

– Olemme hyödyntäneet paljon esimerkiksi possun ja naudan poskea, niskaa ja välillä kylkeäkin. Ne ovat hienoja raaka-aineita, joihin saa aikaan todella mahtavan ja syvän maun liemestä tehdyn kastikkeen avulla.

Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen vantaalaisella tehtaalla!

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Ruotsinlaivan buffetista poistettiin suosittu ruoka – lopputuloksena palautevyöry: "Kokeilimme, ei toiminut"Finnair lopettaa kohuttujen aterioiden valmistamisen: Näin lentoyhtiö perustelee päätöstäMiltä maistuu 12,90 euron valmisruoka? MTV:n ruokatoimittaja arvioi Finnairin uudet "ravintolatasoiset lentokoneruoat"Finnair tuo lentokoneateriat ruokakauppoihin – Vantaan Sanomat: Annoksen hinta noin 10 euroaTältä näyttää Viking Linen uusi joulubuffet – 150 erilaista sorttia, mutta yksi oleellinen muutos aiempaan Huippukokki tarjoilee suomalaisia herkkuja aasialaisille: Maistuvatko "Ida-mummin lihapullat" paikallisille?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta