Finnairin kaikkien aikojen ylistetyin lentokoneruoka: "Aina yhtä iso hitti"

Lentokoneruoka Finnair
Finnairin bisnesluokan annoksia LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla Vantaalla. MTV

MTV:n Makuja.fi vieraili toukokuussa usealle eri lentoyhtiölle ruokia valmistavalla LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla, Vantaalla. Samalla selvisi, mitkä ruoat ovat erityisesti Finnairilla lentävien matkustajien mieleen.

Lentokoneruokatehdas LSG Sky Chef valmistaa Vantaalla päivittäin jopa 6000–10 000 ruoka-annosta yli kymmenelle eri lentoyhtiölle. Yksi lentoyhtiöistä on Finnair. Finnairin koneissa tarjoiltavien ruokien joukosta yksi nousee selkeästi ylitse muiden kaikkien aikojen lentokoneruokasuosikkina.

Lihapullat kaikkien aikojen hitti

Finnairin palvelukonsepteista vastaava johtaja Maarit Keränen paljastaa, että eniten positiivista palautetta satelee matkustajilta perinteisistä lihapullista.

– Lihapullat ovat olleet ehdoton suosikki kautta aikojen. Ei ole oikeastaan edes mitään väliä, että onko kyse bisnesluokan vai turistiluokan matkustajista, tai vaikka lomamatkaajista charterlennolla. Lihapullat ovat aina ihan yhtä iso hitti.

Myös LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla työskentelevä tuotekehitysjohtaja Juha Stenholm vahvistaa lihapullien suosion.

– Lihapullia on jokaisessa kulttuurissa. Se on vähän sellainen universaali herkkuruoka.

Täydelliset raaka-aineet yläilmoihin

Finnairin Maarit Keränen selittää lihapullien suosiota yläilmoissa erityisen hyvin toimivilla raaka-aineilla.

– Lihapullissa ovat kaikki ne komponentit, jotka toimivat koneessa. Lihassa on tarpeeksi rasvaa, joten ne eivät kuivu. Lisäksi pullat ovat usein kastikkeessa, mikä myös estää kuivumista ja antaa lisämakua. Yleensä mukana on myös perunakomponentti tai pastaa, jotka kestävät myös hyvin kuumennusta lentokoneolosuhteissa, Keränen selventää.

Koska lihapullat ovat aina varma hitti, on niitä tarjolla Finnairin lentokoneruokavalikoimassa jatkuvassa kierrossa.

– Meillä on aina jossakin menussa lihapullia. Tällä hetkellä esimerkiksi riistalihapullia Euroopan lentojen bisnesluokassa yhdessä rotaatiossa. Lihapullaviikkoina tulee aina eniten positiivista palautetta.

Ylikypsä liha uusi suosikki

Löytyykö lentokoneruokien joukosta sitten lihapullien lisäksi muita suosikkeja? Tuotekehitysjohtaja Stenholmin mukaan tietyt ruokatrendit heijastuvat myös yläilmojen ruokasuosikkeihin.

– Tämän päivän suurimpia hittejä ovat varmasti erilaiset ylikypsät lihat. Ne toimivat lentokoneessa verrattomasti, eivätkä mene miksikään uunissa, vaikka ne olisivat siellä kauan, Stenholm perustelee.

Lentoyhtiöille ja lentokoneruokatehtaalle ylikypsän lihan suosio onkin melkoinen lottovoitto, sillä ruoat valmistuvat edullisemmista ruhonosista, eivätkä vaadi minuutintarkkaa kypsennystä.

– Olemme hyödyntäneet paljon esimerkiksi possun ja naudan poskea, niskaa ja välillä kylkeäkin. Ne ovat hienoja raaka-aineita, joihin saa aikaan todella mahtavan ja syvän maun liemestä tehdyn kastikkeen avulla.

Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen vantaalaisella tehtaalla!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja