VIDEO: MTV vieraili vantaalaisella tehtaalla – näin valmistuu lentokoneruoka

Lentokoneruoka 1 tai 2 (1)
Finnairin lentojen bisnesluokassa tarjoillaan muun muassa lohta. MTV

Lentokoneruokaa pidetään lennoilla itsestäänselvyytenä, mutta aterioiden eteen on nähty hurjasti vaivaa. Katso videolta, kuinka ruoat valmistetaan lennoille!

MTV:n Makuja.fi vieraili lämpimiä aterioita esimerkiksi Finnairin lennoille valmistavan LSG Sky Chefsin toimipisteessä Vantaalla, Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä. LSG Sky Chefsin tuotekehitysjohtaja Juha Stenholm kertoo videolla, millainen valmistusprosessi käydään läpi ennen kuin kevyet tarjottimet ruokineen pakataan tarkasti lentokoneisiin.

Tarkkaan säännelty valmistusprosessi

Niinkin haastaviin olosuhteisiin kuin lentokoneeseen valmistettavan ruoan valmistusprosessi on hyvin tarkkaan suunniteltu. Esimerkiksi se, halutaanko tuotteet kuljettaa kuumina vai jäähdyttää ja lämmittää uudelleen lentokoneen uuneissa, on tärkeää suunnitella etukäteen.

Esimerkiksi Finnairin lennoille tietyt kastikkeet ja keitot kuljetetaan kuumina, vaikka pääsääntö on, että ruoat lämmitetään uudelleen lentokoneessa.

– Nämä kastikkeet ja keitto ovat ainoat niin sanotut lämpimät komponentit, jotka lähtevät suoraan lämpöisenä tästä keittiöstä. Kaikki muut jäähdytetään, Stenholm kertoo.

Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja