Näin valmistat gin tonicin baarimestarin opein – helpompaa kuin luulit!

Myymäläetsivästä baarimikoksi - tarinoita tiskin takaa 7:20 Myymäläetsivästä baarimikoksi - tarinoita tiskin takaa

Baarimestari haluaa murtaa klassikojuoman ympärillä pyörivät myytit. 

Videolla baarimestari Antto Terras paljastaa hauskoja sattumuksia työstään legendaarisessa Vantaan Calypsossa. 

Kun puhutaan gin tonicin valmistuksesta, jokaisella tuntuu olevan aiheesta oma mielipiteensä ja näkemyksensä. Mutta mikä on oikeaoppinen tapa valmistaa gin tonic, baarimestari Pauliina Marjanen?

– Oikeaoppinen valmistustapa on juuri se, jolla sitä itse tykkää juoda, Marjanen toteaa.

– Ginissä on oikeastaan vähän sama homma kuin skottiviskissä. Ei sillä oikeasti ole niin paljoa väliä, laittaako jäitä vai ei, kunhan siitä vaan itse nauttii.

Marjasen mukaan liian tiukat rajat saattavat viedä innostusta tuotetta kohtaan, joten hän kannustaakin kaikkia kokeilemaan rohkeasti juomia juuri omalla tavalla valmistettuna.

Oikeilla mauilla saadaan paras lopputulos

Vaikka rosmariini ja karpalo kuuluvatkin Napue Giniin, hyvä juoma on mahdollista valmistaa, vaikka näitä raaka-aineita ei sattuisi kaapista löytymäänkään. Juoman valmistamista ei siis tulisi katsoa liian mustavalkoisesti. 

– Näiden puuttuminen ei saisi olla este. Niin kauan, kun nautit siitä, se on tärkeitä, Marjanen muistuttaa.  

Vaikka juomia on yhtä monta kuin tekijöitäkin, yhtä ohjenuoraa kannattaa kuitenkin noudattaa.

– Ihan sama kuin missä tahansa juomassa tai ruoassa, kun käyttää oikeita makuja, saadaan paras lopputulos, Marjanen toteaa.

***

Suomesta maailman parasta Giniä 10:52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!