Älä mokaa! HK:lta muistutetaan, mitä nakeille ei missään nimessä kannata tehdä: "Siinäkin voi epäonnistua ihan kunnolla"

nakit kiehumassa
Shutterstock

Lihatalo HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali muistuttaa vapun kunniaksi tärkeimmistä nakkisäännöistä. 

Suomalaiset ahmivat perinteisesti vappuna jopa 25 miljoonaa nakkia. Yleisin nakkivalinta on lihatalo HKScanin mukaan luonnonsuolinakki. 

Perinteisin valmistustapa on kuumentaa nakit kuumassa vedessä kattilassa.

– Vaikka valmistustapa on helppo, voi siinäkin epäonnistua ihan kunnolla, HK:lta muistutetaan.

Nakkien valmistamisen perusohje

Nakkien valmistamisen perusohje on yksinkertainen: kiehauta reilusti vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä. Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi.

Parhaan lopputuloksen saa, kun kattilasta kaataa lopuksi veden pois ja antaa nakkien olla siellä vielä hetken, jolloin nakkien pinta kuivahtaa. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoittaa HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali

Lähde: HKScan

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja