Ethän nosta purkkeja niin vain kaappiin? Näin maapähkinävoi ja Nutella tulisi oikeasti säilyttää

0:44 Helpot kolmen ainesosan keksit valmistuvat hetkessä
Katso videolta ohjeet herkulisten maapähkinävoikeksien valmistamiseen.

Maapähkinävoi- ja suklaalevitepurkkeja tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin – hyvästä syystä.

Maapähkinävoi on monipuolinen tuote, jota voit nauttia monella tapaa; paahtoleivällä, puuron päällä, hedelmien kumppanina tai vaikkapa leivonnaisten raaka-aineena. Pitkään säilyvä maapähkinävoi onkin tuote, jota kannattaa aina pitää kaapissa herkkunälän varalle.  

Määpähkinävoista syntyy myös herkullinen Snickers-kakku. Reseptin löydät täältä.

Vaikka sokeria ja rasvaa sisältävä maapähkinävoi säilyy pitkään, ei ole kuitenkaan täysin sama, kuinka purkkia oikein säilyttää. Moni meistä tekee sen nimittäin väärin. 

Yksinkertainen kikka – mutta toimii

Olet taatusti maapähkinävoita syödessäsi törmännyt tilanteeseen, jossa rasva on erottunut kerrokseksi tuotteen pinnalle. Samaan ongelmaan olet voinut törmätä myös muiden pähkinä- tai suklaalevitteiden, kuten Nutellan kanssa. 

Nerokkaan säilytyskikan ansiosta tämä ongelma on pian historiaa! PureWow-sivuston mukaan nämä herkkupurkit tulisi aina säilyttää kaapissa ylösalaisin.

Väärinpäin säilyttäminen antaa purkissa olevan rasvan levittyä tuotteen läpi, eikä rasva näin ollen pääse erottumaan. Kikan ansiosta sinun ei siis joka kerta levitteitä käyttäessäsi tarvitse aloittaa hommaa työläällä sekoitusoperaatiolla. 

Nerokasta, vai mitä?

Lähteet: PureWow, Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja