Ethän kaada jogurtin vetistä nestettä viemäriin? "Ällöttävällä" ilmiöllä lukuisia terveyshyötyjä

1:33 Huomaavatko testaajat eroa tuoreen ja "pilaantuneen" jogurtin välillä?

Jogurtin tai rahkan pinnalle kertynyt neste on heraproteiinia, joka sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kalsiumia. 

VIDEO: Kuinka paljon mielikuvat vaikuttavat makuaistiin? Katso jogurttitestin tulokset videolta. 

Jogurtti- tai rahkapurkkia avatessa kannen alta saattaa toisinaan paljastua kerros kirkasta tai sameaa nestettä. Vaikka moni ajattelee nesteen olevan merkki tuotteen pilaantumisesta, näin ei kuitenkaan ole.

Pilaantumisen sijaan tässä ilmiössä on kyseluonnollisesta prosessista, jonka seurauksena ravinnepitoinen hera on erottunut jogurtin pinnalle. Tärinä lisää heran erottumista, eli joskus pelkkä töyssyisä kauppareissu saattaa olla syynä nesteen erottumiseen.

Auttaa painonhallinnassa ja palautumisessa

Jogurtin pinnalle kertynyt neste ei siis ole vaarallista – päinvastoin!

Hera sisältää muun muassa luuston kannalta tärkeää kalsiumia sekä muita kivennäisaineita, kuten kaliumia. Heraproteiini sisältää joukon aminohappoja, jotka tutukitusti auttavan niin painonhallinnassa, palautumisessa kuin lihasmassan ylläpidossa.

Tätä nestettä ei siis missään nimessä kannattaa kaataa viemäriin, vaan sekoittaa se takaisin jogurtin tai rahkan sekaan. 

Lähde: TheSun, Valio

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja