Ethän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä

Kesän parhaat burgerit grillissä 8:17 Kesän parhaat burgerit grillissä

Moni grillaaja kaataa lihojen nestemäiset marinadit viemäriin, vaikka siitä voisi valmistaa nopeasti ja helposti todella herkullisen kastikkeen.

Katso videolta kesän herkullisimpien grilliburgereiden resepti. 

Erilaisilla marinadeilla maustettuja lihoja on kauppojen hyllyillä todella paljon, ja ne ovat pysyneet suosiossa vuodesta toiseen. Yksi suomalaisten suosikki on ollut jo yli 25 vuoden ajan Kariniemen hunajamarinoidut broilerituotteet.

Vaikka moni on tottunut valmistamaan ruokaa valmiiksi marinoiduista lihoista, harva tietää, että marinadia ei missään nimessä kannata heittää pois. Se on nimittäin erinomainen raaka-aine kastikkeiden valmistukseen. 

Et tarvitse kuin voita, marinadia ja kermaa

Ennen kokkailuja on tärkeää muista, että pakkauksen marinadia ei saa koskaan käyttää kypsentämättömänä, koska sillä on maustettu raakaa lihaa. Tällainen marinadi pitää aina kuumentaa ennen käyttöä.

- Pyörittele lihat aina reilusti pakkauksen marinadissa. Kaavi loppu marinadi rasiasta nuolijalla viimeistä pisaraa myöten kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Nosta kattila pois lämmöltä ja vispaa vispilällä joukkoon 25 grammaa kylmää voita. Älä keitä seosta enää. Kastike on valmis, ohjeistaa HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho.

Samettisemman koostumuksen saat, kun sekoitat voin sauvasekoittimella joukkoon. Tällöin voi hiukan emulgoituu ja tuo kastikkeeseen kermaisemman ja samettisemman tuntuman.

Lähde: HKScan

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat