Moni grillaaja kaataa lihojen nestemäiset marinadit viemäriin, vaikka siitä voisi valmistaa nopeasti ja helposti todella herkullisen kastikkeen.
Katso videolta kesän herkullisimpien grilliburgereiden resepti.
Erilaisilla marinadeilla maustettuja lihoja on kauppojen hyllyillä todella paljon, ja ne ovat pysyneet suosiossa vuodesta toiseen. Yksi suomalaisten suosikki on ollut jo yli 25 vuoden ajan Kariniemen hunajamarinoidut broilerituotteet.
Vaikka moni on tottunut valmistamaan ruokaa valmiiksi marinoiduista lihoista, harva tietää, että marinadia ei missään nimessä kannata heittää pois. Se on nimittäin erinomainen raaka-aine kastikkeiden valmistukseen.
Et tarvitse kuin voita, marinadia ja kermaa
Ennen kokkailuja on tärkeää muista, että pakkauksen marinadia ei saa koskaan käyttää kypsentämättömänä, koska sillä on maustettu raakaa lihaa. Tällainen marinadi pitää aina kuumentaa ennen käyttöä.
LUE MYÖS: Varo tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu"