Ethän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä
Moni grillaaja kaataa lihojen nestemäiset marinadit viemäriin, vaikka siitä voisi valmistaa nopeasti ja helposti todella herkullisen kastikkeen.
Katso videolta kesän herkullisimpien grilliburgereiden resepti.
Erilaisilla marinadeilla maustettuja lihoja on kauppojen hyllyillä todella paljon, ja ne ovat pysyneet suosiossa vuodesta toiseen. Yksi suomalaisten suosikki on ollut jo yli 25 vuoden ajan Kariniemen hunajamarinoidut broilerituotteet.
Vaikka moni on tottunut valmistamaan ruokaa valmiiksi marinoiduista lihoista, harva tietää, että marinadia ei missään nimessä kannata heittää pois. Se on nimittäin erinomainen raaka-aine kastikkeiden valmistukseen.
Et tarvitse kuin voita, marinadia ja kermaa
Ennen kokkailuja on tärkeää muista, että pakkauksen marinadia ei saa koskaan käyttää kypsentämättömänä, koska sillä on maustettu raakaa lihaa. Tällainen marinadi pitää aina kuumentaa ennen käyttöä.
- Pyörittele lihat aina reilusti pakkauksen marinadissa. Kaavi loppu marinadi rasiasta nuolijalla viimeistä pisaraa myöten kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä tai kermaa ja kuumenna seos kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Nosta kattila pois lämmöltä ja vispaa vispilällä joukkoon 25 grammaa kylmää voita. Älä keitä seosta enää. Kastike on valmis, ohjeistaa HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho.
Samettisemman koostumuksen saat, kun sekoitat voin sauvasekoittimella joukkoon. Tällöin voi hiukan emulgoituu ja tuo kastikkeeseen kermaisemman ja samettisemman tuntuman.
Lähde: HKScan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti