Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

MTV
Julkaistu 25.03.2022 15:32

MTV LIFESTYLE

Nuorten kokkien SM-kisavoittaja Otto Hietaniemi vinkkasi tämän reseptin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 kpl keskikokoista porkkanaa
  • 150 g creme fraichea
  • 50 g kuohukermaa
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 pnt lehtipersiljaa
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Muutama oksa tuoretta timjamia paistamiseen

Valmistusohje

Creme fraiche -kastike

  1. Lisää kulhoon creme fraiche, kerma, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla.
  2. Laita kastike kylmään odottamaan esillelaittoa. 

Lehtipersiljaöljy

  1. Lisää blenderiin 1 pnt lehtipersiljaa ja 1,5 dl rypsiöljyä. Laita blenderi täysille ja sekoita öljyä kunnes kuumaa.
  2. Siivilöi öljy.

Paahdettua kurpitsansiementä 

  1. Paahda kurpitsansiemeniä uunissa 190 asteessa n. 8 min tai kunnes kullankeltaisia.
  • Mausta suolalla. 
  • Jääporkkana

    1. Laita kulhoon hieman vettä ja jääpaloja.
    2. Kuori porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita suoraan jääveteen.
    3. Nostele porkkanaviipaleet vedestä hieman ennen esillelaittoa. 

    Paahdettu porkkana 

    1. Paahda porkkanoita uunissa 190-asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
    2. Ota porkkanat pois uunista ja leikkaa porkkanat puoliksi pituus suunnassa.
    3. Lisää n. 2rkl voita keskilämmöllä olevaan pannuun ja laita porkkanat paistumaan leikkuu pinta alaspäin. Lisää pannulle hieman timjamia ja murskatut valkosipulin kynnet.
    4. Lusikoi kuumaa voita porkkanoiden päälle n. 1 minuutin ajan. Mausta porkkanat lopuksi vielä sormisuolalla. 

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Tahmeaa possua, ohutta leipää & pikkelöityjä vihanneksia, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Kanatikkarit – Niklaksen reseptiMaailman parhaat kermaperunat – helppo ohjeParas perunasalaatti vapuksi
    PorkkanatViiden jälkeenLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Porkkanat
    • 25.03.202215:32
      Viiden jälkeen

      Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

    • 06.07.201813:54
      Hellapoliisi

      Kasvisgratiini

    • 21.06.201714:40
      Huomenta Suomi

      Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta

    • 26.10.201610:54
      Omenat

      Omena-porkkana-inkiväärimehu

    • 25.10.201613:55
      Pesto

      Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto