Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

Porkkanaa Otto Hietamies
MTV

Nuorten kokkien SM-kisavoittaja Otto Hietaniemi vinkkasi tämän reseptin MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ainekset

  • 3 kpl keskikokoista porkkanaa
  • 150 g creme fraichea
  • 50 g kuohukermaa
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 pnt lehtipersiljaa
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Muutama oksa tuoretta timjamia paistamiseen

Valmistusohje

Creme fraiche -kastike

  1. Lisää kulhoon creme fraiche, kerma, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla.
  2. Laita kastike kylmään odottamaan esillelaittoa. 

Lehtipersiljaöljy

  1. Lisää blenderiin 1 pnt lehtipersiljaa ja 1,5 dl rypsiöljyä. Laita blenderi täysille ja sekoita öljyä kunnes kuumaa.
  2. Siivilöi öljy.

Paahdettua kurpitsansiementä 

  1. Paahda kurpitsansiemeniä uunissa 190 asteessa n. 8 min tai kunnes kullankeltaisia.
  2. Mausta suolalla. 

Jääporkkana

  1. Laita kulhoon hieman vettä ja jääpaloja.
  2. Kuori porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita suoraan jääveteen.
  3. Nostele porkkanaviipaleet vedestä hieman ennen esillelaittoa. 

Paahdettu porkkana 

  1. Paahda porkkanoita uunissa 190-asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  2. Ota porkkanat pois uunista ja leikkaa porkkanat puoliksi pituus suunnassa.
  3. Lisää n. 2rkl voita keskilämmöllä olevaan pannuun ja laita porkkanat paistumaan leikkuu pinta alaspäin. Lisää pannulle hieman timjamia ja murskatut valkosipulin kynnet.
  4. Lusikoi kuumaa voita porkkanoiden päälle n. 1 minuutin ajan. Mausta porkkanat lopuksi vielä sormisuolalla. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!