Estä nahistuminen – nerokas niksi pitää salaatin rapeana jopa yli viikon
Nahistuvatko salaatit ja muut lehtivihannekset jääkaapissa ennen aikojaan? Helpon niksin avulla pidennät säilyvyyttä helposti useilla päivillä.
Aloita pesemällä lehtivihannekset kylmässä vedessä. Kuivaa salaatinlehdet sen jälkeen esimerkiksi salaattilingon avulla tai aseta lehdet keittiöpyyhkeelle tai talouspaperin päälle kuivumaan.
Ota esille sulkupussi ja vuoraa se talouspaperilla. Aseta vihannekset pussiin talouspaperien väliin ja sulje pussi. Pussiin saa jäädä ilmaa.
Laita salaatilla täytetty pussi jääkaappiin odottamaan käyttöä. Tekniikan pitäisi pitää salaatinlehdet rapeina ja tuoreina jopa yli viikon ajan.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti